Oslo  20140318.
Utenriksminister Børge Brende (H) kommenterer situasjonen i Ukraina og konflikten på Krim i Utenriksdepartementet tirsdag ettermiddag.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Oslo 20140318. Utenriksminister Børge Brende (H) kommenterer situasjonen i Ukraina og konflikten på Krim i Utenriksdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Utenriksministeren forferdet over etnisk massakre i Sør-Sudan

- Kvinner, menn og barn er regelrett blitt slaktet ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge FN-styrken i Sør-Sudan (UNMISS) begikk nueropprørere en etnisk massakre da flere hundre ble drept i Bentiu forrige uke. Den norske utenriksministeren krever at den etniske massakren etterforskes.

- Norge fordømmer massakrene i Sør-Sudan på det sterkeste. Dette må etterforskes og de skyldige må straffes, sier utenriksminister Børge Brende.

Utenriksministeren reagerer med forferdelse på påstandene fra FN-styrken.

- Kvinner, menn og barn er regelrett blitt slaktet ned i store antall, til og med inne på sykehus og i religiøse bygninger. Situasjonen i Sør-Sudan er svært kritisk. Jeg gjentar at begge parter i konflikten har ansvar for å stanse volden, og løse sine uoverensstemmelser gjennom politikk og ikke ved å drepe sivile for å spre skrekk og uro, sier Brende.

Han påpeker at UNMISS mangler kapasitet for å beskytte de sivile i Sør-Sudan. Rundt om på FN-baser i landet har titusener søkt tilflukt for den voldelige konflikten. (NTB)