Utested nekter gjester med Canada Goose-jakke adgang

- Et symbol på dyremishandling.

POPULÆR JAKKE:  Canada Goose-jakka er et populært plagg i Norge, særlig blant ungdom. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Aaron Vincent Elkaim
POPULÆR JAKKE: Canada Goose-jakka er et populært plagg i Norge, særlig blant ungdom. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Aaron Vincent Elkaim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Utestedet Felix i Lillehammer vil fra nå av nekte adgang til gjester som har på seg en jakke av merket Canada Goose.

- Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sier Eirik Norheim på Felix til Gubrandsdølen Dagningen.

I en pressemelding på Facebook viser han til informasjon fra dyrevernsorganisasjonen NOAH, som sier at jakkene har pels fra coyoter som er fanget i feller ved hjelp av fotsakser, noe som forårsaker undvendig mye lidelse. Og at de er fylt med gåsedun fra industrigjess som også brukes til kjøtt- og gåseleverproduksjon.

- Vi er først og fremst et utested, men det er mange i Felix-miljøet som er engasjert i dyrevernarbeid, og for oss er dette en symbolsk handling, sier han til avisa, og legger til at det også er ironisering over andre utesteders kleskoder.

Utestedet vil også nekte folk med pels å komme inn, men det er det ikke så mange av gjestene som har, sier han.

I Danmark besluttet nylig landets største sportskjede, Sportmaster, å stoppet salget av «Canada Goose»-jakker. Begrunnelsen fra kjeden er at Canada Goose ikke har kunnet garantere dem at pelsen på jakkene ikke stammer fra dyr som lider unødig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer