Utestengelsen av Mullah Krekar

Hvor lett skal det egentlig være å frata noen stemmeretten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På nyhetene nylig hørte jeg innslaget hvor en kvinnelig høyerestående sekretær i Kommunal- og regionaldepartementet oppklarte situasjonen rundt Mullah Krekars stemmerett i kommunestyre- og fylkestingsvalget på mandag.

Det stemte som NRK hadde påpekt, at han hadde stemmerett på lik linje med andre utenlandske statsborgere bosatt i Norge de tre siste årene før valgdagen, INNTIL Kommunal- og regionaldepartementet ble gjort oppmerksom på det, DA DE tok UMIDDELBAR AFFÆRE, kontaktet folkeregisteret, og fikk fratatt Krekar stemmeretten

Dama i Kommunal- og regionaldepartementet pratet med indignert røst som om det ikke hersker noen tvil om at dette var det eneste rette, å frata Krekar stemmeretten, og fikk ingen kritiske spørsmål rundt hvilket lovmessig grunnlag de hadde for å gjøre dette. Hverken Krekar selv eller noen talsmann for ham fikk komme til orde, og NRK brukte ikke den juridiske ekspertisen vi har i landet på valg og stemmerett, for å belyse saken fra flere sider. Alle skal liksom være skjønt enige om at Krekar ikke bør ha stemmerett i norske lokalvalg, enda han har bodd her i mer enn tre år, og alle andre som har det etter loven har stemmerett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer