ÅPNINGSSEREMONI: Det var under åpningsseremonien på mandag at tre 16 år gamle jenter skal ha blitt omringet og antastet av et helt fotball-lagFoto: Adam Ihse / TT
ÅPNINGSSEREMONI: Det var under åpningsseremonien på mandag at tre 16 år gamle jenter skal ha blitt omringet og antastet av et helt fotball-lagFoto: Adam Ihse / TTVis mer

Utestenger guttelag fra svensk fotballturnering etter mistanke om seksuelle overgrep

Skal ha omringet og antastet tre 16 år gamle jenter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et guttelag på fotballturneringen Gothia Cup i Gøteborg er utestengt fra turneringen, etter at en 36 år gammel leder sammen med laget er mistenkt for å ha omringet og antastet tre 16 år gamle jenter på turneringens åpningsseremoni, skriver Göteborgs-Posten.

- Det er en beslutning som vi aldri har villet ta. Men her føles det riktig, sier Gothia Cups generalsekretær Dennis Anderson til den svenske avisa.

Gothia Cup er en internasjonal fotballturnering for ungdom. Hvert år deltar omlag 1600 lag fra 80 nasjoner. Rundt 50.000 mennesker deltok på åpningen, og det var da Ullevi stadion skulle tømmes etter seremonien at den 36 år gamle laglederen og fotballaget hans skal ha forulempet de tre jentene.

Første gang på Gothia Cup

Det var ved åpningen av fotballturneringen for ungdom at tre unge jenter skal ha blitt omringet og klådd på av omtrent tretti ungdommer i publikumshavet ved Ullevi. En 36 år gammel lagleder skal også ha vært innblandet. Han har senere blitt anholdt av politiet.

Cup-ledelsen bestemte etter samtaler med politi og fornærmede at det var best å utestenge hele laget fra turneringen.

Det er første gang at noe sånt skjer på Gothia Cup. Andersson forteller at det ikke har vært enkelt.

CUP-GENERAL: Dennis Andersson har fått litt å tenke på i forbindelse med årets Gothia-cup. Foto: IBL Bildbyrå 
CUP-GENERAL: Dennis Andersson har fått litt å tenke på i forbindelse med årets Gothia-cup. Foto: IBL Bildbyrå  Vis mer

- Først i dag tidlig fikk vi vite hvem lederen er, og kunne dermed finne ut hvilket lag det var snakk om, sier han.

Han har i dag vært i kontakt med det aktuelle laget og har pratet med lagets øvrige ledere, for å forsøke å skaffe seg et bilde av hva som egentlig har skjedd.

Vil bedre sikkerheten ved framtidige turneringer

Cup-generalen retter nå fokus mot framtidige turneringer, som han vil at skal ha bedre sikkerhet.

- Vi er veldig berørt av dette her. I nesten to døgn har jeg hatt dette i tankene, og jeg har allerede ideer om hvordan vi skal gjøre dette i framtida, sier han.

- For meg er det høyest prioritert før neste års turnering å fullstendig unngå at noe lignende skjer igjen. Jenter og gutter skal omgås sammen og respektere hverandre.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket lag det er snakk om.

FOLKEHAV: Rundt 1600 lag fra 80 land deltar i det som er verdens største fotballturnering. På cupen spilles det 4500 kamper på 110 baner.  Foto: Adam Ihse / TT 
FOLKEHAV: Rundt 1600 lag fra 80 land deltar i det som er verdens største fotballturnering. På cupen spilles det 4500 kamper på 110 baner.  Foto: Adam Ihse / TT  Vis mer