Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utestengt fra kjøpefesten

Mens ekspertene spår ny jappetid og forbruksfest, blir gruppa som er utestengt fra festen både større og fattigere. De rike blir rikere, og de fattige blir hengende etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det glinser i Rolex-klokker, og aldri har sjøen vært så full av rådyre plastvidundre. Dusjkabinetter til 60 000 går unna som de berømmelige varme hvetebrødene.

En undersøkelse Prognosesenteret har gjort for Dagbladet viser blant annet at nordmenn kommer til å bruke 27 milliarder kroner på å pusse opp hjemmene sine neste år. Det private forbruket har økt med 20 prosent siden 1990 - men ikke for alle.

For bak utsiktene til ny jappetid ligger en annen statistikk som viser at de fattige og flere.

Ifølge Statistisk Sentralbyrås undersøkelse «Sosialt utsyn» er det blitt flere sosialhjelpsklienter samtidig som det er blitt flere rike. Forskjellene er blitt større blant annet takket være IT-eventyret de siste åra.

Antall personer med halvparten av en gjennomsnittlig inntekt, har økt fra 1986 til 1997. Samtidig hadde 106 000 nordmenn ifjor en årsinntekt på 500 000 eller mer.

Det er dobbelt så mange som fire år tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media