Corona:

Utestengt fra Twitter

Twitter utestenger den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene.

TOLV TIMER: Republikaneren Marjorie Taylor Greene utestenges fra Twitter i tolv timer etter å ha skrevet Twitter-meldinger med feilinformasjon om corona. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein
TOLV TIMER: Republikaneren Marjorie Taylor Greene utestenges fra Twitter i tolv timer etter å ha skrevet Twitter-meldinger med feilinformasjon om corona. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Twitter har midlertidig utestengt Greene etter at hun skrev villedende informasjon om coronaviruset på Twitter.

- Vi tok grep mot Twitter-kontoen for brudd på Twitters regler, særlig for retningslinjene om misvisende informasjon om covid-19, bekrefter en talsperson for Twitter overfor New York Times.

Sosiale medier-giganten opplyser at kontoen hennes vil være i «skrivebeskyttet modus» i tolv timer.

Kontroversiell

I februar stemte flertallet i Representantenes hus for å kaste Greene som er kjent for sine konspirasjonsteorier, ut fra to av kongressens komiteer.

Den republikanske kongresskvinnen har vært en frittalende kritiker av blant annet vaksiner og bruk av munnbind. Forrige måned kom hun med en unnskyldning etter å ha sammenliknet munnbindbruken under corona med behandlingen av jøder i Nazi-Tyskland.

I to Twitter-meldinger mandag argumenterte hun for at vaksiner ikke burde vært påkrevd, og at corona ikke er farlig for personer under 65 år - dersom de ikke er overvektige.

Begge postene er fortsatt synlige, men har blitt tagget av Twitter som «villedende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer