Corona:

Utestengt fra Twitter

Twitter utestenger den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene.

TOLV TIMER: Republikaneren Marjorie Taylor Greene utestenges fra Twitter i tolv timer etter å ha skrevet Twitter-meldinger med feilinformasjon om corona. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein
TOLV TIMER: Republikaneren Marjorie Taylor Greene utestenges fra Twitter i tolv timer etter å ha skrevet Twitter-meldinger med feilinformasjon om corona. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 33.07% Første dose: 65.19%

Twitter har midlertidig utestengt Greene etter at hun skrev villedende informasjon om coronaviruset på Twitter.

- Vi tok grep mot Twitter-kontoen for brudd på Twitters regler, særlig for retningslinjene om misvisende informasjon om covid-19, bekrefter en talsperson for Twitter overfor New York Times.

Sosiale medier-giganten opplyser at kontoen hennes vil være i «skrivebeskyttet modus» i tolv timer.

Kontroversiell

I februar stemte flertallet i Representantenes hus for å kaste Greene som er kjent for sine konspirasjonsteorier, ut fra to av kongressens komiteer.

Den republikanske kongresskvinnen har vært en frittalende kritiker av blant annet vaksiner og bruk av munnbind. Forrige måned kom hun med en unnskyldning etter å ha sammenliknet munnbindbruken under corona med behandlingen av jøder i Nazi-Tyskland.

I to Twitter-meldinger mandag argumenterte hun for at vaksiner ikke burde vært påkrevd, og at corona ikke er farlig for personer under 65 år - dersom de ikke er overvektige.

Begge postene er fortsatt synlige, men har blitt tagget av Twitter som «villedende».

Utestengt ved en feiltakelse

Greene ble utestengt fra Twitter også i April, men selskapet opphevet utestengelsen, og sa at det var en feil som skyldtes det automatiserte moderasjonssystem deres.

Som svar på den siste utestengelsen, sa Greene at Silicon Valley-bedrifter angrep fri tale med støtte fra Det hvite hus.

- De store teknologiske selskapene utfører Biden administrasjonens ærend med å begrense våre stemmer og forhindre spredningen av alle budskap som ikke er godkjent av staten, har Greene uttalt til New York Times.

- De dreper folk

Forrige uke oppfordret USAs presidenten Joe Biden sosiale medier-selskaper til å ta mer grep mot spredning av falsk informasjon på sine plattformer vedrørende coronavirus og vaksiner, skriver BBC.

- De dreper folk, sa Biden til reportere.

- Den eneste pandemien vi har er blant de uvaksinerte, fortsatte han.

Amerikanske helsetjenestemenn har advart om at landets nåværende topp i coronarelaterte dødsfall og infeksjoner eksklusivt treffer uvaksinerte samfunn.

Twitter har gjentatte ganger utestengt brukere for å spre feilinformasjon, og i mars introduserte de nye regler for straff for brukerne.

De nye reglene gir tolv timer utestengelse for overtredelse av andre- og tredje brudd på reglene. Fjerde brudd resulterer i utestengelse i ei uke, og femte brudd fører til permanent utestengelse.

Trump utestengt

Også Donald Trump har blitt utsatt for Twitters harde linje det siste året. I januar ble den tidligere presidenten utestengt permanent for Twitter-meldinger som de mente oppfordret til vold etter at hundrevis av hans støttespillere stormet den amerikanske hovedstaden.

Trump har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han har mye til overs for Green.

Trump sa blant annet under et folkemøte tidligere i år følgende om partifellen:

- Jeg elsker Marjorie Taylor Greene. Ikke kødd med henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer