Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utestengt Rolness inne i Facebook-varmen igjen

Artist og skribent Kjetil Rolness ble utestengt fra Facebook for å ha delt en artikkel fra avisen iTromsø. Etter kort tid ble «dommen» opphevet.

FOR DRØYT: Dette coverbildet ble for drøyt for Facebook - selv når det ble croppet før visning på fronten på Facebook. Foto: Platecover «My Pussy Belongs to Daddy».
FOR DRØYT: Dette coverbildet ble for drøyt for Facebook - selv når det ble croppet før visning på fronten på Facebook. Foto: Platecover «My Pussy Belongs to Daddy». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter Tom Egeland brukte nettopp Facebook til å opplyse om utestengelsen, skriver Nettavisen.

Artikkelen som ble delt, var en kåring av tidenes verste platecover. Noen av dem viste bilder av nakne pupper. Siden Rolness allerede hadde en prikk i registeret hos Facebook, etter å ha delt bildet av «napalmjenta» fra Vietnam, ble han utestengt i tre dager.

– Ingen hadde vel spådd at Tante Sofie skulle gjøre et gigantisk comeback, som bestyrer av verdens største kommunikasjonsplattform, skriver Rolness i et innlegg som Egeland la ut for ham. Mindre enn ett døgn senere var Rolness likevel tilbake på det sosiale nettstedet og proklamerte «Strafferabatt etter mediepress!».

«Igjen måtte Mark Zuckerberg bøye av etter knallhard mobilisering fra nasjonen Norge – ytringsfrihetens globale fyrtårn og verdens mest kompromissløse forsvarer av retten til å spre nakenbilder både med og totalt uten historisk interesse!» skriver Rolness etter å ha blitt sluppet inni varmen igjen.

Utestengelsen gjorde at det spøkte for Rolness planer om å fornye en Facebook-annonse for julekonserten til gruppa Penthouse Playboys, der han er vokalist.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!