Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utfartsdag ødelegges av uvær: Disse veiene er stengt

Unngå veien om ikke du MÅ ut, sier Vegvesenet.

STENGT: Riksvei 7 ved Haugastøl-bommen er stengt for trafikk på grunn av ruskevær. Det er mye snø, snøfokk og dårlig vær. Foto: Statens vegvesen
STENGT: Riksvei 7 ved Haugastøl-bommen er stengt for trafikk på grunn av ruskevær. Det er mye snø, snøfokk og dårlig vær. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tagg dine værbilder på sosiale medier med #dbvær eller send oss uværsbilder på MMS til 2400 eller på mail til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Det er mange som skal ut og kjøre i dag, enten hjem fra jul- og nyttårsferie eller for å nyte den siste helga før den første ordentlige jobbuka i 2015.

SNØFOKK: Det er mye snø og uvær flere steder i landet. Slik ser riksvei 40 ved Dagali ut fredag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen
SNØFOKK: Det er mye snø og uvær flere steder i landet. Slik ser riksvei 40 ved Dagali ut fredag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Men storm, vanskelige kjøreforhold, snøfokk, sterk vind og kansellerte ferjer flere steder langs vestlandskysten ødelegger turen flere steder.

Det er sendt ut OBS-varsel for Rogaland, Hordaland, Skagerrak, Vest- og Aust-Agder, Telemar, Buskerud, Vestfold og Østfold.- Vi anbefaler folk å la bilen stå. I dag bør man ikke kjøre, med mindre man må, sier pressevakt i Statens vegvesen, Ken Ove Holm, til Dagbladet.


Disse veiene er stengt:


• Fylkesvei 337 mellom Hafslo og Veitastrand er stengt på grunn av fare for ras.
• Fylkesvei 53, Årdal-Tyin er steng av samme grunn.
• Fylkesvei 152 mellom Ulvastad og Menes stengt, og vil ikke åpnes for trafikk i dag.
• Fylkesvei 92 mellom Matre og Bjordalen åpnes i 14-tida.
• Fylkesvei 55 Kjenesskreda - Esefjorden, på strekningen Vadheim - Dragsvik, åpnes heller ikke i dag.
• Hardangervidda er stengt.
• Det er kolonekjøring i Hemsedal, og det forventes dårligere vær. Det er mulig veien blir stengt.

Det er imidlertid et par veier som unnslippet uvært som var varslet i en OBS-varsel som ble sendt ut tidligere i dag.

• Det er fri ferdsel på Filefjell, Europavei 16.

Lik Dagbladet på Facebook

- Der er det best å kjøre for de som skal fra øst til vest eller omvendt, sier Holm i Vegvesenet.


• Over Strynefjell, fra riksvei 15, er det lite uvær.


I fjellet er det mye vind, snøfokk og uvær som gjør kjøreturen vanskelig. Været har også betydning for skientusiaster.

«Til alle skiglade, det er sterk vind i fjellet kombinert med snø, dette gir betydelig skredfare spesielt på lesidene», skriver politiet i Sunnmøre på Twitter.

I nord er det bedre vær enn på Vestlandet. Men heller ikke der er det optimale forhold.

- Der er det roligere - Vestlandet får nedbør og vind, mens et lavtrykk ligger i havet utenfor Nord-Norge som gir vind hele veien fra Tromsø og sørover. Det kan bli perioder med kuling på kysten, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Espen Biseth Granam.

Skal det bare være uvær framover, eller kan vi vente oss ordentlig vinter?

- For Østlandets del smelter det godt i lavlandet nå. Det ligger an til å bli en tørr helg. Snø kommer det ikke i helga, det blir heller tørt, sol og vind, sier meteorologen.

- Temperaturen skal litt ned, og man skal ikke høyt i terrenget før man ser snø, sier Biseth Granam ved Meteorologisk institutt om været på Østlandet.