Båtulykken i Kvam:

Utfordrende forhold:
- Smuldrer som papir

I søket etter de tre antatt omkomne i Hardanger, ble personell tirsdag heist med kran ned i det ville juvet. En av politiets teorier er at de savnede fortsatt befinner seg her, gjemt i de strie vannmassene.

RISIKO: Ove Haugen i Elveredningsgruppa i Røde Kors sier de fortsetter arbeidet med søket etter de tre antatt omkomne i Kvam. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV. Reporter: Marthe S. Lien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOKAGJELET / NORHEIMSUND (Dagbladet): Det ville og brutale Tokagjelet, der tre personer er antatt omkommet etter at de søndag trolig ble tatt med strømmen utfor det strie elveløpet, har vist seg å være svært vanskelig å ta seg ned til for letemannskapene.

Mandag var både personell fra Alpin redningsgruppe og Elveredningsgruppe fra Røde Kors nede i juvet. Visse steder var imidlertid utilgjengelige eller for usikre for søk - mye på grunn av de svært porøse fjellsidene hvor større flak løsnet og dundret ned i det frådende elveløpet da mannskapene firte seg nedover.

Tirsdag ble det derfor gjort nye forsøk på å ta seg ned til enkelte av partiene i elva, der det ifølge politiet var gjort observasjoner de ønsket å undersøke nærmere. I området ble også båten, samt noe klær som knyttes til de savnede, funnet mandag, og en av teoriene politiet jobber ut fra, er at de savnede fortsatt kan befinne seg øverst i Tokagjele.

Den smale veien som snirkler seg nedover langs de bratte fjellsidene mot Norheimsund, var tirsdag stengt i flere timer.

Ved hjelp av en massiv kran, ble tre personer, to fra Alpin redningsgruppe, og én fra Elveredningsgruppa, heist ut over juvet i en kurv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer