Utfordrer Ap om barnefattigdom

Partileder Audun Lysbakken gir drøyt 2 milliarder kroner til de fattigste barnefamiliene i SVs alternative budsjett.

BARNELØFT: Tross en uttalt ambisjon om å fjerne fattigdom med et pennestrøk, lyktes SV langt fra med det mens de satt i regjering. Nå tar partileder Audun Lysbakken opp igjen kampen mot barnefattigdom, og foreslår milliardløft av barnetrygden i sitt alternative budsjett. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BARNELØFT: Tross en uttalt ambisjon om å fjerne fattigdom med et pennestrøk, lyktes SV langt fra med det mens de satt i regjering. Nå tar partileder Audun Lysbakken opp igjen kampen mot barnefattigdom, og foreslår milliardløft av barnetrygden i sitt alternative budsjett. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg håper Arbeiderpartiets nye motstand mot Høyres tolkning av arbeidslinjen, kan føre til at også Ap flytter på seg. Vi har stått støtt på denne linjen hele tida, men vi har stått fryktelig aleine. Derfor har heller ikke resultatet blitt bedre, sier Audun Lysbakken (SV).

SV-lederen snakker om Ap-kritikken av regjeringens budsjettforslag om å kutte barnetillegget for uføretrygdede, og om hvordan SV hindret at kutt i barnetillegget ble en del av uførereformen under den rødgrønne regjeringen.

I sitt alternative budsjett, som presenteres tirsdag, foreslår SV et milliardløft for fattige barnefamilier. Dersom Ap mener alvor med å få ned barnefattigdommen, bør de slutte seg til det følgende forslaget, mener Lysbakken:

• SV vil bruke drøyt 2 milliarder kroner på de fattigste barnefamiliene. 1,6 av de milliardene skal brukes på å ruste opp barnetrygden, som siden 1996 ikke engang er prisjustert. Barnetrygdløftet innebærer inntektsjustering, og især et solid løft for familier med flere barn og for enslige forsørgere.

Med SVs opplegg vil eksempelvis en enslig forsørger med barn på 2 og 7 år, fått utbetalt 3654 kroner i måneden, mot 2600 med dagens satser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer