Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utfordrer Jens på fornybar energi

LO-leder Roar Flåthen er ikke fornøyd.

 IKKE FORNØYD: LO-leder Roar Flåthen. 

Foto Knut Falch / SCANPIX
IKKE FORNØYD: LO-leder Roar Flåthen. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lo-leder Roar Flåthen mener regjeringen må bli mye tydeligere når det gjelder fornybar bar energi i Norge.

- Vi utfordrer Jens Stoltenberg regjering til å komme med en mer målrettet satsing, sier Flåthen til Dagbladet.no.

- Det er ikke noe galt i at statens egne selskaper, Hydro og Statkraft, investerer i fornybar energi i utlandet, men vi forventer at politikerne legger til rette for tilsvarende satsinger i Norge. Det er mange vindprosjekt i Norge, men de står i stampe. Det virker som om man lider av en beslutningsvegring, sier han.

LO-lederen mener Norge har gode forutsetninger for å drive med både vind-, sol- og bioenergi, og at det må satses mer på støtteordninger, forskning og utvikling og utnyttelse av den kompetansen som finnes i næringslivet.

Flåthen vil ha i pose og sekk. Selv om han er opptatt av klimavennlige satsinger, mener han Norge ikke må stenge oljekranene. Han støtter programkomitéens forslag om å utsette spørsmålet til Forvaltningsplanen for Barentshavet skal behandles i 2010.

- Vi må ha så mye faktabasert informasjon at vi kan fatte en beslutning. LO er prinsipielt ikke i mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. I de neste 30 åra er verden nødt til å få mer tilgang på fossile brennstoff. Hvis vi stenger alle kraner, slipper vi til andre lands kullkraft i stedet. Gass kan være en brobygger mellom kull og olje og og fornybar energi. Dette er en måte å vri energiforbruket over på fornybar energi, sier Roar Flåthen.

-

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling