Utfordrer livet med én propell!

TROMSØ (Dagbladet): To leger tar med seg surstoffmasker, kler på seg overlevelsesdrakter og satser på å nå USA med sitt enmotors propellfly. - En kalkulert risiko, forklarer overlege Lars Bjertnæs, som i går startet langturen fra Tromsø lufthavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Torp skal han plukke opp legekompisen Bjørn Lundquist. Så drar de til Danmark for å få satt inn en ekstra fueltank, og deretter vil flynesa peke vestover i mange, mange timer.

De er forberedt på dårlig vær, og kan klatre over skyene opp til 20000 fot om nødvendig. Men flyet har ikke trykkabin, og i slike høyder må pilotene sitte med surstoffmasker.

For Lars Bjertnæs dreier det seg ikke å ta sjanser eller demonstrere machoidealer. Han vil mestre en utfordring og oppnå selvrespekt.

- Daglig må jeg ta ansvar for medmenneskers liv og helse. På denne turen dreier det seg om å ta ansvar for eget liv. Når en lege står med ryggen mot veggen og er i ferd med å gi opp en pasient, er det viktig å våge å gå utradisjonelle veier. Folk som tar ansvar for seg sjøl, har større forutsetninger for å ta ansvar for sine medmennesker, forklarer anestesilegen.

Tisseflaske med kork

De to doktorene har med seg sju kilo kart, ei flaske med kork til å slå lens på, en HF-radio og en sponset satellittelefon. De vil humpe over Atlanterhavet i to etapper, med tankstopp på Island.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer