Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utfordrer lojaliteten til KrF og Venstre

SV-leder Audun Lysbakken ber KrF og Venstre velge mellom å være lojale mot Erna eller seg selv.

FØRSTE TEST: Audun Lysbakken mener at forslaget om å fjerne anbud innenfor rusomsorgen blir første test på hvor lojaliteten til KrF og Venstre ligger. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
FØRSTE TEST: Audun Lysbakken mener at forslaget om å fjerne anbud innenfor rusomsorgen blir første test på hvor lojaliteten til KrF og Venstre ligger. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lysbakken mener den første store testen vil bli behandlingen av SVs dok8-forslag om å avskaffe anbud innenfor rusomsorgen.

- Kristelig Folkeparti og Venstre er enige med oss om at det er nødvendig å fjerne anbudsrundene for å skape større stabilitet og økonomisk forutsigbarhet for de som driver denne virksomheten, sier Audun Lysbakken.

Ta sjansen Han har stor tro på støtte fra Arbeiderpartiet i anbudsforslaget, som skal på høring i Stortinget torsdag og sluttbehandles i løpet av vårsesjonen.

- Det blir spennende å se om KrF og Venstre forlater sine standpunkter for å tekkes Solberg-regjeringen.

I det nye stortinget er det nå store muligheter for å få gjennomslag for saker Høyre og Fremskrittspartiet er uenige i. Men spørsmålet er om Kristelig Folkeparti og Venstre er villige til å benytte sjansen, sier Lysbakken.

Statuere SV-lederen mener det foreløpig er for tidlig å konkludere.

- Hittil har KrF og Venstre vært veldig lojale mot Erna og Siv. Mitt håp er at de etter hvert vil være mer lojale til egne velgere og egne partiprogrammer.

Det gjenstår å se om KrF og Venstre vil fortsette å kompromisse, slik vi så under budsjettbehandlingen. Eller om de etter hvert tør å statuere eksempel og stå for egen politikk, sier Audun Lysbakken.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media