Utfordres av Carl:- Trekker meg ikke

Aina Stenersen sier Carl I. Hagen er mer opptatt av henne enn hun er av ham. Hun kommer ikke til å gi seg i kampen om stortingsplass. - Oslo Frp trengte en opprydning, sier hun til Dagbladet.

GIR SEG IKKE: Aina Stenersen sier Carl I. Hagen er mer opptatt av henne enn hun er av ham. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Aina Stenersen sier Carl I. Hagen er mer opptatt av henne enn hun er av ham. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aina Stenersen (Frp) sier hun er «ydmyk og stolt» etter at nominasjonskomiteen i forrige uke innstilte henne på tredjeplassen på Oslo Frp's liste til stortingsvalget.

- Jeg er beæret over tilliten fra nominasjonskomiteen. Nå er jeg klar til valgkamp. Denne gangen trekker jeg meg ikke, sier hun til Dagbladet.

For fire år siden var utgangspunktet likt som i dag: Stenersen var innstilt til fjerdeplass, men lot partiveteran Carl I. Hagen få plassen hennes da han varslet kampvotering.

Ainas valgløfte

Dermed er det Carl I. Hagen som har vært vara på Stortinget de siste fire åra - ikke Aina Stenersen.

Den tidligere Frp-lederen har på nytt varslet at han vil utfordre Stenersen. Men denne gang må Hagen forberede seg på kamp.

- Jeg kan love at jeg ikke trekker meg, sier Aina Stenersen.

- Hvorfor trakk du deg sist?

- Situasjonen var annerledes den gang. Frp var i regjering, og jeg ville ikke være en som bidro til personkamp framfor partipolitikk. I tillegg var Carl på slutten av åtte år som gruppeleder i bystyregruppa. Det var en vanskelig vurdering, men jeg bestemte meg for å satse på kommunevalget i 2019, og jeg angrer ikke på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer