Nominasjonsmøte i Oslo Frp kl 18:00 i kveld:

Utfordres av Carl I. Hagen

Aina Stenersen har klokkertro på at Frp skal gjøre et så godt valg i Oslo at partiet får inn tre på Stortinget og regjeringen blir sittende.

UTFORDRES: Aina Stenersen (33) har stor respekt for partigründer Carl I. Hagen (72), men håper hun vinner over utfordreren i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UTFORDRES: Aina Stenersen (33) har stor respekt for partigründer Carl I. Hagen (72), men håper hun vinner over utfordreren i kveld. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det betyr stortingsplass hvis hun danker ut Carl I. Hagen i kveld og Siv Jensen fortsetter som statsråd etter valget neste høst. Aina Stenersen er enstemmig nominert på fjerdeplass bak Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari.

- Jeg synes det er spesielt å skulle konkurrere med Carl, som jeg har stor respekt for. Han har betydd enormt for partiet, men det er en ærlig og naturlig kamp om en av topplassene, sier Aina Stenersen.

Tiden foran seg

Carl I. Hagen (72) ser ikke noe problem med å utfordre den trettiniår yngre motkandidaten.

UTFORDRER: Carl I. Hagen forsøker å gjøre politisk come back til Stortinget, sju år etter at han sa takk for seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTFORDRER: Carl I. Hagen forsøker å gjøre politisk come back til Stortinget, sju år etter at han sa takk for seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Aina er en ung kvinne som har tiden foran seg. Jeg vet jeg fortsatt er omstridt, men det kan jo tenkes at jeg også kan trekke noen stemmer for Frp, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

En ny Sylvi

Aina Stenersen mener at den politiske forskjellen mellom dem ikke er påfallende stor.

- Carl har sin stil, jeg har min. Men politisk står vi for noenlunde det samme, sier hun.

Den 33-årige fylkeslederen i Oslo Frp har allerede markert seg sterkt politisk. Hun sammenliknes med Sylvi Listhaug for sin frittalende stil.

- Det har jeg absolutt ingen ting imot, Sylvi er en flott politiker som fronter vår politikk på en utmerket måte. Jeg lærte mye av henne da hun var helse- og sosialbyråd og jeg møtte i bystyret, sier Aina Stenersen.

Nødvendig utblåsing

Da Frp-ledelsen så seg nødt til å innkalle til ekstraordinært landsstyremøte midt under budsjettkrisa, rykket Stenersen ut og oppfordret partiet til å droppe Venstre i de videre forhandlingene:

«Mange av oss mener nå at nok er nok. Venstre har fått trenert budsjettforhandlingene alt for lenge», uttalte Aina Stenersen.

- Det var en helt nødvendig utblåsning. Vi var frustrerte over at krangelen tok alt fokus fra andre viktige deler av politikken. Jeg er glad for at vi sto fast på bilpakken og at fokuset nå kan komme over på andre viktige felt enn klima, som for eksempel arbeidsledighet, helse, innvandring og samferdsel, sier hun i dag.

Jobbet for Clemet

Til daglig er Aina Stenersen helsepolitisk rådgiver for i Norsk Revmatikerforbundet.

Hun har mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI og bachelorgrad i merkevarebygging fra Markedshøyskolen.

- Jeg har alltid vært opptatt av politikk og har jobbet for Kristin Clemet i Civita og som politisk rådgiver for stortingsgruppen og bystyregruppen til Fremskrittspartiet, sier Aina Stenersen.

Tid for revansje

Både ved stortingsvalget i 2013 og ved kommunevalget i 2015 gjorde Frp elendige valg, langt under partiets landsgjennomsnitt. Nå mener Stenersen det er tid for revansje.

- Som leder i Oslo Frp er målet en velgeroppslutning på over ti prosent i Oslo. Det bør gi oss tre stortingsmandater. Jeg har stor arbeidskapasitet og skal jobbe hardt for å sette hovedstaden på kartet på Stortinget. Saker jeg brenner for er en bedre infrastruktur, en eldreomsorg tilpasset fremtiden, og at Oslo ikke skal øke sine skatter og avgifter. Eiendomsskatten skal fjernes. Vi har alle muligheter til velgervekst, sier Aina Stenersen.

Livets realiteter

Hun har store ambisjoner om å finne en plass i politikkens øverste divisjon, men har også måttet tilpasse seg livets realiteter.

I februar går Aina ut av det ubetalte vervet som fylkesleder i Oslo.

- Jeg har full jobb i Revmatikerforbundet og bruker mye tid i Oslo bystyre. Dessuten togpendler jeg mellom Telemark og Oslo etter at jeg er blitt samboer med Høyre-mannen Hans-Jørgen Ødegaard, som har en datter på to år fra et tidligere forhold. Jeg er opptatt av familie, og tilbringer mye tid sammen med dem, forteller Aina Stenersen.