Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utfordringer i kø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Valget i Sør-Afrika gir ANC to tredjedels flertall, men landets framtidige president, Thabo Mbeki, lovte i går opposisjonen at hans parti ikke vil misbruke den enorme makten velgerne har gitt det. Valgene i seg selv er en viktig manifestasjon av at den politiske kulturen allerede er sterk i det tidligere apartheidlandet, og det er ikke kommet observatørrapporter om valgfusk av noen betydning.
  • Dette lover godt for det nyskapte demokratiet. Valget viser at ANC også vinner selv om Nelson Mandela nå har trukket seg ut av aktiv politikk. Mandela har brukt sin presidentperiode til å forsone de store motsetningene i landet som ble bygd opp under apartheidstyret. Nå må ANC og president Mbeki ta tak for å få økonomien og dermed landet på fote. Da vil også kriminaliteten bli redusert og det blir enda bedre å bo i landet også for den fattige svarte befolkningen.