Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea

Utførte abort på feil kvinne

Nå etterforskes sykepleier og lege av politiet.

ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Tidligere i august ankom en pasient i svangerskapsuke seks en klinikk i Seoul, Sør Korea. Kvinnen kom for å få ernæringstilskudd intravenøst, men endte med å få babyen sin abortert. Ifølge CNN skyldtes det tragiske utfallet en forveksling av journaler. I tillegg skal verken sykepleieren som ga kvinnen anestesi, eller legen som utførte aborten, bekreftet pasientenes identitet før inngrepet.

- Legen og sykepleieren har erkjent skyld. De er anklaget for uaktsomhet som førte til kroppslig skade, opplyser politiet.

Kvinnen skal ha fått journalen forvekslet med en kvinne som trengte en operasjon etter en «missed abortion», som er en situasjon hvor fosteret har dødd uten at kvinnen har hatt en spontanabort, melder The Korea Times.

Da pasienten kom hjem etter inngrepet, oppdaget hun at hun blødde. Hun dro tilbake til sykehuset dagen etter, og ble fortalt av en annen lege at babyen hennes hadde blitt abortert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media