Utførte keisersnitt uten bedøvelse

Legen hadde ikke tid til å vente

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Keisersnittet måtte gjennomføres før bedøvelsen hadde begynt å virke.

- Det går ikke an å beskrive smerten, sier den svenske kvinnen som ønsker å være anonym.

Allerede klokken ti om morgenen satte fødselspersonell i gang kvinnens veer. Men da fødselen aldri kom i gang, ble det til slutt bestemt at det skulle gjennomføres keisersnitt.

Personalet gjorde seg klart til å forberede operasjonen, og narkoselegen gav kvinnen bedøvelse. Da kom plutselig legen som skulle utføre keisersnittet inn.

- Da legen kom inn, sa narkoselegen at han skulle vente etter som jeg akkurat hadde fått bedøvelse og det tar litt tid før bedøvelsen virker, sier kvinnen til den svenske avisen Östersunds-Posten.

Men det brydde tydeligvis ikke legen seg om. Han brydde seg heller ikke en om at hun skrek da han kløp henne på magen. Og han valgte å ikke høre på personalet da de ba ham om å vente.

I stedet gjorde legen det veldig klart at han ikke hadde tid til å vente. Skrekkslagen hørte den fødende kvinnen han si: Nå begynner det.

- Det gjorde supervondt. Det går ikke an å sette ord på det.

- Jeg skrek og skrek.

Som respons på skrikene fortalte legen at han ikke kunne slutte før operasjonen var gjennomført.

Til personalet ga han beskjed om at de ikke skulle gi kvinnen noe smertestillende under selve operasjonen fordi det kunne påvirke barnet.

Men det var ikke bare kvinnen som led under keisersnittet. Også mannen hennes som var med under operasjonen hadde det fælt, da han måtte se hvor vondt kvinnen hadde det.

- Det eneste legen sa var at barnets far måtte være sterkere neste gang.

Anmelder legen

Kvinnen har nå anmeldt legen, alt involvert helsepersonell og sjefer for føde- og operasjonsavdelingen Østersunds ansvarsnemd.

Hun har ikke fått noen forklaring på hvorfor legen utførte keisersnittet før bedøvelsen hadde begynt å virke. Hun synes også det er rart at sykehuset ikke har brydd seg nevneverdig om hendelsen.


Keisersnittet skjedde i juni, men først i oktober ble det skrevet en avviksrapport.

Östersunds-Posten lyktes onsdag ikke å få kommentarer fra noen på sykehusets fødeavdeling.

<B>MARERITTFØDSEL:</B> Skrekkslagen hørte kvinnen legen si: Nå begynner det. Og det til tross for at bedøvelsen ikke hadde begynt å virke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer