SKANDALESTED: Det er på dette utestedet i Magaluf mobilvideoopptaket skal ha blitt gjort.
SKANDALESTED: Det er på dette utestedet i Magaluf mobilvideoopptaket skal ha blitt gjort.Vis mer

«Utførte oralsex på 24 menn for en gratis drink verd 40 kroner»

Videoklipp fra Mallorca ryster Spania og Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mobilvideo lastet opp på nettet viser angivelig ei ung britisk kvinne utføre oralsex på 24 gutter i bar i Magaluf på den spanske ferieøya Mallorca.

Kvinnen skal i følge vitner ha vært med på en drikkelek som utartet. Deretter skal hun ha blitt fortalt at hun ville vinne en «ferie» hvis hun utførte oralsex på guttene i baren. Det omlag to minutter lange videoklippet viser at hun til jubelrop heies fra mann til mann. Senere viser det seg at hun slett ikke vinner noen ferie, men en drink med samme navn.

- Forkastelig Videoen skal ha blitt lastet opp på Facebook, for så å bli spredt til nettsteder verden over. Nå skaper den sjokkbølger både i Spania og Storbritannia. Politiet på Mallorca har opprettet sak og igangsatt politietterforskning mot baren. I videoen kan man angivelig høre barens DJ telle høyt for hver mann som er med på å utnytte den berusede unge kvinnen. Musikken som spilles er «Sexy and I know it».

- Dette er forkastelig. Jeg ber politiet etterforske med tanke på å utrydde denne trenden i våre feriesoner, sier ordfører Manuel Onieva til spanske medier.

Han sier barer som bryter loven risikerer å bli stengt.

- Som ordfører i Calvia vil jeg gi uttrykk for min totale avsky og fordømmelse av denne leken som avløres på videoklippet, sier han.

Den spanske politistyrken Guardia Civil bekrefter overfor BBC at de etterforsker saken.

- Vi er på saken. Jentene er ikke spanske, kundene er heller ikke spanske, men fakta er at det har skjedd her i Spania, sier en talsmann for politiet.

- Overgrep I Storbritannia vekker saken enorm oppsikt. Unge britiske turisters utagerende oppførsel på ferie i syden er ikke et nytt problem. Men de rystende videobildene viser med all tydelighet hvor grenseløst det har blitt, der unge berusede mennesker utnyttes og utsettes for grove overgrep til jubel uten at noen griper inn.

- Omstendighetene i dette tilfellet er uklare, men vi er meget bekymret over jenter og unge kvinner som blir tvunget eller utnyttet i situasjoner der de er sårbare, for eksempel på grunn av alkoholkonsum, sier talskvinne Katie Russel fra organisasjonen Rape Crisis.

- Denne hendelsen og den massive delingen av videoklippet på nettet stiller store spørsmål knyttet til manglende samtykke og overgrep, sier Holly Dustin fra organisasjonen End Violence Against Women.