Utførte oralsex på sovende kvinne

Mens kvinnen lå og sov med kjæresten ved sin side, snek den britiske marinesoldaten seg inn på soverommet og utførte oralsex på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Nå må 32-åringen møte i retten tiltalt for voldtekt.

-  Jeg er veldig glad for at saken endelig kommer opp for retten. Jeg har ikke fått varige men, men hadde det vært noen andre, kunne det sikkert skjedd. Det var svært ekkelt der og da, sier den 24 år gamle jenta.

Jaget vekk

Mens hennes kjæreste lå og sov bare centimeter unna i samme seng, snek briten seg inn på soverommet og utførte oralsex på Tromsø-kvinnen (24) mens hun sov.

-  Jeg våknet av ham, og fikk jaget ham unna. Det endte med at kjæresten min sprang etter ham. Vi ringte umiddelbart politiet. Jeg var alvorlig, alvorlig sint, forteller 24-åringen.

Hendelsen fant sted tidlig om morgenen den 9. september 2001 i en leilighet sentralt i Ishavsbyen. Den britiske marinesoldaten, som er fra Oldham og var en del av mannskapet på krigsskipet «HMS Cambeltown», som hadde landligge i byen, var på nachspiel sammen med paret da han snek seg inn på rommet.

Immunitet

Årsaken til at saken først kommer opp for Nord-Troms tingrett 1. september - tre år etter hendelsen - er at det har oppstått en rekke komplikasjoner på bakgrunn av britens nasjonalitet og stilling som militær. Blant annet fikk ikke politiet pågrepet ham dagen etter, da han var tilbake på skipet, som er å regne som britisk territorium.

-  Krigsmenn har immunitet. Derfor verken fikk han eller ønsket han først å avgi forklaring, sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause.

Etter mye fram og tilbake fikk politiet avhørt mannen, som i dag er 32 år gammel. Han erkjente forholdet.

Utlevering

Lars Fause forsøkte først å få britene til å overta straffesaken mot den engelske militærmannen, men Storbritannia nektet. Det ble også drøftet å få ham utlevert, men fordi straffen trolig vil bli mellom seks måneder og ett års fengsel, ville han ha sonet ferdig før det forelå en rettskraftig avgjørelse.

Påtalemyndigheten har imidlertid lyktes med å få kontakt med mannen, og håper han vil møte i retten den 1. september.

SOLDAT: Siktede var ombord på «HMS Cambeltown»