Ulovlig plastisk kirurgi i USA:

Utførte rumpeløft hjemme: Kvinne døde

Mor (51) og datter (23) siktet for drap.

DØDE: 26 år gamle Karissa Rajpaul døde etter hun fikk utført et ulovlig rumpeløft. Video: LAPD. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mor (51) og hennes datter (23) ble mandag denne uka siktet for drap etter at de skal ha utført ulovlig plastisk kirurgi i sitt eget hjem i Encino, California.

Det skriver KCAL9, en Los Angeles-basert tv-kanal eid av CBS.

SIKTET FOR DRAP: Mor (51) og datter (23) skal ha drevet med ulovlig plastisk kirurgi. Nå er de siktet for drapet på 26 år gamle Karissa Rajpaul. Foto: Los Angeles Police
SIKTET FOR DRAP: Mor (51) og datter (23) skal ha drevet med ulovlig plastisk kirurgi. Nå er de siktet for drapet på 26 år gamle Karissa Rajpaul. Foto: Los Angeles Police Vis mer

Filmet inngrep

Ifølge politietterforsker Robert Dinlocker i LAPD skal de to kvinnene ha gjennomført en rumpeimplantasjon på 26 år gamle Karissa Rajpaul den 15. oktober 2019.

På dette tidspunktet hadde Rajpaul allerede gjennomgått to operasjoner hos de to kvinnene. Rumpeimplantatet var det tredje inngrepet, ifølge ABC7.

Rajpaul var en influenser fra Sør-Afrika som flyttet til Los Angeles for å satse på en karriere innen filmbransjen.

Hun filmet inngrepene og postet videoklippene på sosiale medier. Kontoene hennes er seinere blitt stengt.

FILMET INNGREPET: Rajpaul filmet inngrepene og postet de på sosiale medier. Foto: LAPD
FILMET INNGREPET: Rajpaul filmet inngrepene og postet de på sosiale medier. Foto: LAPD Vis mer

Døde samme dag

Samme dag som rumpeoperasjonen ble utført, døde 26-åringen på sykehus som følge av akutt svikt i hjerte og lunger og silikoninjeksjoner i musklene og blodsystemet.

Rettsmedisinsk avdeling i Los Angeles klassifiserer dødsfallet som et drap. Ifølge politiet skal de to kvinnene ha presentert seg som eksperter innen plastisk kirurgi overfor sine klienter.

De skal ha utført medisinske inngrep fra hjemmet sitt helt siden 2012, rapporterer KCAL9.

- Disse personene har ikke noen medisinsk utdanning. De har ikke erfaring, og de setter folks liv i fare, sier visepolitimester Alan Hamilton til ABC7.

EKKELT FUNN: En indisk kvinne dro til legen på grunn av ubehag i øret. 15. juni 2021. VIDEO: Kameraone REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

- Farlige kjemikalier

Etterforskerne mistenker at kvinnene skal ha injisert Rajpaul med noen stoffer som blir brukt av kvalifiserte plastiske kirurger - men at de skal ha blandet disse stoffene med farlige kjemikalier.

- De blandet dem med kjemikalier og andre stoffer som åpenbart ikke er passende i noen som helst medisinsk prosedyre som utføres på et menneske, sier Hamilton ifølge den amerikanske nettavisa.

Politiet leter nå etter andre som muligens kan ha fått utført inngrep hos de to kvinnene, og som kan slite med varige men etter operasjonene.

De tror det kan være mange flere, og utelukker heller ikke at det potensielt sett kan ha forekommet flere dødsfall.

De to kvinnene ble arrestert den 5. august i år. Mora ble sluppet fri mot én million dollar (tilsvarende 8,67 millioner norske kroner) i kausjon 6. august, mens dattera ble sluppet fri dagen etter - også hun mot kausjon, ifølge People Magazine.

Dattera skal møte i retten den 8. desember. Mora har foreløpig ikke fått satt noen dato for når hun skal møte i retten, ifølge KCAL9.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer