Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utførte rundspørring langs den sannynlige ruta

- Erfaringsmessig vet vi at vi kan fange opp flere vitner ved å gjøre slike runder.

GIKK DEN SANNSYNLIGE RUTA: Overt 30 politifolk gjennomførte onsdag en dør-til-dør aksjon i området der Sigrid Schjetne Giskegjerde forsvant.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GIKK DEN SANNSYNLIGE RUTA: Overt 30 politifolk gjennomførte onsdag en dør-til-dør aksjon i området der Sigrid Schjetne Giskegjerde forsvant. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet gjennomførte i går en rundspørring i området hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til 5. august.

Poliinspektør Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt forteller at rundspørringen var foksert rundt ruta de antar at Sigrid har gått hjem, samt noen alternative ruter.

- Vi hadde også en slik rundspørring like etter at hun forsvant, og målet var nå å forsikre oss om at vi har vært i kontakt med flest mulig. Vi har også lagt igjen en skriftlig beskjed hos de som ikke var hjemme om at de bør kontakte oss, sier Rohde.

- Fanger opp flere Hun forteller at det har kommet inn en del nye opplysninger etter rundspørringen som nå bearbeides.

- Vi regner med at mange av de vi snakket med i går allerede har vært i kontakt med politiet, men erfaringsmessig vet vi at vi kan fange opp flere vitner ved å gjøre slike runder.

Rohde forteller at å gjenta en slik rundspørring er naturlig en sak som denne.

Huske bedre Også fredag har det vært noe politiaktivitet rundt området ved barnehagen hvor noen av Sigrids eiendeler ble funnet.

- Det kan være en fortsettelse av arbeidet i går. Det kan også være at vi har hatt med oss vitner ut for å få dem til å huske bedre og mer korrekt, sier Rohde.

BEARBEIDER NYE OPPLYSNINGER: Hanne Kristin Rohde forteller at politiet nå jobber med å gå gjennom informasjonen de samlet inn under gårsdagens rundspørring. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BEARBEIDER NYE OPPLYSNINGER: Hanne Kristin Rohde forteller at politiet nå jobber med å gå gjennom informasjonen de samlet inn under gårsdagens rundspørring. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har snart vært savnet i tre uker. Hun forsvant på vei hjem fra en venninne natt til søndag 5. august.

Hundrevis av frivillige har i flre uker lett etter 16-åringen uten resultat. Politiet etterlyste i forrige uke en burgunder/mørkerød/vinrød bil som har blitt observert av flere vitner i tidsrommet Sigrid forsvant.

- Vi har fått inn mange tips om rødfargede biler og jobber med informasjonen, sier Rohde.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media