Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utførte unødvendige operasjoner for å tjene penger

Minst fem personer døde. Flere leger i Milano arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer er døde som følge av de unødvendige operasjonene som skal ha blitt utført på privatklinikken Santa Rita i Milano, ifølge BBC.

To leger er arrestert mistenkt for drap. Elleve andre, inkludert flere leger og klinikkens direktør, er satt i husarrest, skriver den britiske nyhetskanalen.

- Over en to års periode skal de mistenkte ha forfalsket pasientenes journaler for å lure forsikringsselskapene for rundt 2,5 millioner Euro (nesten 20 millioner kroner, red. anm.), sier Riccardo Rapanotti, talsperson for italiensk politi, til Reuters.

Forfalsket journaler

De ansatte på klinikken skal ha forfalsket pasientenes journaler for å kunne foreta operasjonene. De overså helt den risikoen de utsatte eldre og svake pasienter for.

Politiet etterforsker nå totalt 88 tilfeller av mulig forsikringssvindel.

En av pasientene som døde var en 92 år gammel kvinne som døde på operasjonsbordet under sin tredje tre svulstoperasjon. Ifølge BBC hadde ett inngrepet vært nok.

Andre grufulle eksempler er en tuberkulosesyk som fikk en lunge fjernet, mens flere kvinnelige pasienter fikk fjernet bryster med godartede svulster. En av dem var bare 18 år gammel.

Store lønninger

Utførte unødvendige operasjoner for å tjene penger

Noen av legene skal ha tjent opp til 220 000 kroner i måned, mens en normal lønn ligger på rundt 16 000 kroner, ifølge Telegraph.

- I mange tilfeller omtalte legene pasientene som pengemaskiner, sier Rapanotti til Reuters.

Telefonavlytting var avgjørende i politiets arbeid for å avsløre skandaleklinikken, og akkurat dette er et hett politisk tema i Italia i disse dager.

Statsminister Silvio Berlusconi har foreslått å begrense bruken til etterforskning av terrorisme og mafiavirksomhet, men kritikerne hevder at telefonavlytting også bør kunne brukes til å avsløre andre former for kriminalitiet.

SKANDALEKLINIKK: Dette bildet er hentet fra klinikkens hjemmeside. Personene som er avbildet har ikke nødvendigvis noe med drapssakene å gjøre. Foto: Istituto Clinico Santa Rita
SKANDALEKLINIKK: Dette bildet er hentet fra klinikkens hjemmeside. Personene som er avbildet har ikke nødvendigvis noe med drapssakene å gjøre. Foto: Istituto Clinico Santa Rita Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media