Utførte «USAs merkeligste ran» med bombe festet til halsen

Netflix-serie prøver å finne ut om han var medskyldig eller ikke.

PIZZABOMBA: I 2003 gikk en mann inn i en bank med en bombe festet til halsen. Ranet regnes som et av USAs merkeligste. Foto: AFP / Netflix / NTB Scanpix
PIZZABOMBA: I 2003 gikk en mann inn i en bank med en bombe festet til halsen. Ranet regnes som et av USAs merkeligste. Foto: AFP / Netflix / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På formiddagen 28. august i 2003 gikk et pizzabud inn i en bank i Pennsylvania i USA. I høyrehånda holdt 46 år gamle Brian Wells noe som ved første øyekast virket å være en stokk, mens ved kragen under den hvite T-skjorta, var det noe merkelig som bulet ut.

«Tilkall alle ansatte med adgangskoder til hvelvet, og fyll veska med 250 000 dollar raskt. Dere har bare 15 minutter på dere», sto det på lappen han ga til en av de bankansatte.

Wells fikk beskjed om at det ikke var mulig å få tilgang til hvelvet. Han responderte med å løfte T-skjorta for å avsløre gjenstanden som hang fra halsen hans, ifølge lappen var det ei bombe.

Selve ranshendelsen endte med at Wells fikk med seg ei veske med 8 702 dollar i kontanter, og en kjærlighet på pinne som han tok med seg fra skranken. Men verken politiet eller de bankansatte forsto at Wells selv kjempet mot klokka for å overleve.

Tv-serie

For omtrent to uker siden slapp den amerikanske strømmetjenesten Netflix nok en serie om kriminalitet fra virkeligheten. Helt siden «Making A Murderer» tok verden med storm, har strømmegiganten satset hardt på true crime-sjangeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer