Utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner

Svindlet til seg 60 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet går nå ut og etterlyser en ukjent kvinne som var delaktig i å tømme kontoen til en av Norges rikeste kvinner for 60 millioner kroner.

- Vi vet lite om henne. Med de utspillene vi har hatt i det siste så hadde vi håpet at hun ville melde seg, men når hun ikke har gjort det så ser vi det som nødvendig å etterlyse henne på denne måten, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Kvinnen den etterlyste ga seg ut for å være, er i midten av 60-årene. Ut fra videoen tror politiet at hun i virkeligheten er yngre.

- Jeg tror det, men folk må jo selv se videoen og bedømme. Vi mener at bildene er så bra at det bør være mulig for de som jobber med henne eller kjenner henne å gjenkjenne henne, sier Smogli.

Ga hovedsiktet fullmakt Det var tirsdag 20. juli i sommer at kvinnen som nå etterlyses kom spaserende inn i Nordeas filial på Tveita i Oslo sammen med en tidligere straffedømt 35-åring.

I BANKEN:  Politiet ber om hjelp til å identifisere denne kvinne. Foto: Bankens overvåkningskamera
I BANKEN: Politiet ber om hjelp til å identifisere denne kvinne. Foto: Bankens overvåkningskamera Vis mer

Den ukjente kvinnen utga seg for å være en av landets rikeste kvinner-  en enke i midten av 60-årene som har arvet flere hundre millioner kroner etter sin avdøde ektemann.

I banken ga hun 35-åringen fullmakt til å disponere hennes kontoer. En norskpakistansk bankfunksjonær godkjente fullmakten. Politiet mener funksjonæren står i ledetog med de to, men han hevder han ikke gjorde noe annet enn jobben sin.

35-åringen meldte seg overraskende for politiet på mandag, men har nektet å oppgi kvinnens identitet.

60 millioner Dagen etter, onsdag 21. juli, oppsøkte 35-åringen en ny Nordea-filial på Frogner i Oslo. Her viser han fram fullmakten og starter overføringen av penger til flere bankkontoer i Dubai. 

I alt blir 60 millioner kroner - tre eller fire overføringer - sendt til forskjellige kontoer i det lille landet ved Persiabukten. Først noen dager senere blir bedrageriet oppdaget.

TVEITA:  I denne Nordea-filialen på Tveita utga det etterlyste kvinnen seg for å være en av norges rikeste kvinner, en dame i midten av 60-årene. Foto: John T. Pedersen
TVEITA: I denne Nordea-filialen på Tveita utga det etterlyste kvinnen seg for å være en av norges rikeste kvinner, en dame i midten av 60-årene. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Pengene er fortsatt borte, men banken har dekket tapet for kvinnen som var offerets for svindelen. De involverte er siktet for svindel av 89 millioner kroner, som var beløpet på offerets konto.

 Verken enka eller hennes familie ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet.

• Tips eller opplysninger om kvinnen kan meldes til Oslo politidistrikt på telefon 22 66 99 66

FROGNER:  Dagen etter oppsøkte den antatte hovedmannen denne filialen på Frogner. Her brukte han fullmakten han hadde fått dagen før til å starte overføringen av 60 millioner kroner til kontoer i Dubai. Foto: John T. Pedersen
FROGNER: Dagen etter oppsøkte den antatte hovedmannen denne filialen på Frogner. Her brukte han fullmakten han hadde fått dagen før til å starte overføringen av 60 millioner kroner til kontoer i Dubai. Foto: John T. Pedersen Vis mer