Utga seg for å være en Rockefeller, dømt for drap på husvertinnens sønn

Representerte seg selv i retten.

DØMT: Christian Karl Gerhartsreiterkom ble  i går funnet skyldig i å ha drept sønnen til sin husvertinne i Los Angeles i 1985. Liket ble først funnet under gravearbeid på tomten ni år senere. Foto: AP Photo/Lisa Poole/Scanpix
DØMT: Christian Karl Gerhartsreiterkom ble i går funnet skyldig i å ha drept sønnen til sin husvertinne i Los Angeles i 1985. Liket ble først funnet under gravearbeid på tomten ni år senere. Foto: AP Photo/Lisa Poole/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tyskfødt svindler som utga seg for å være medlem av det søkkrike amerikanske Rockefeller-dynastiet, ble i går funnet skyldig i drap og dømt til livsvarig fengsel.

Christian Karl Gerhartsreiterkom ble funnet skyldig i å ha drept sønnen til sin husvertinne i Los Angeles i 1985. Liket ble først funnet under gravearbeid på tomten ni år senere.

Gerhartsreiterkom representerte seg selv i retten, etter at han sparket forsvarerne sine i juni. Han hevdet sin uskyld.

- Dommer, det eneste jeg kan si, nok en gang, er at jeg er uskyldig. Jeg gjorde ikke dette, sa han etter å ha mottatt dommen. Deretter ble han ført bort fra rettssalen i håndjern.

Gerhartsreiterkom til USA som student på 1970 og levde opp gjennom årene under en rekke ulike identiteter i landet.

Navnet Clark Rockefeller benyttet han i 16 år, noe som ga ham adgang blant noen av USAs rikeste.

I 2008 kom han i politiets søkelys etter å ha bortført sin egen datter etter en bitter skilsmisse, noe han ble dømt til fire års fengsel for.

Saken mot Rockefeller-svindleren har vakt så stor medieoppmerksomhet i USA at det har resultert i TV-filmen «Who is Clark Rockefeller?».

(NTB)