Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utga seg for å være gutt - dømt for overgrep

Den 21 år gamle kvinnen gikk under navnet «Jake» på sosiale medier.

FORKLEDD: 21 år gamle Gemma Watts utga seg for å være 16 år gamle Jake. Foto: Metropolitan Police Service
FORKLEDD: 21 år gamle Gemma Watts utga seg for å være 16 år gamle Jake. Foto: Metropolitan Police Service Vis mer

Den 21 år gamle britiske kvinnen Gemma Watts har erkjent seg skyldig i seksuelle overgrep mot fire jenter i retten i Winchester i England.

Det London-baserte politiet «Metropolitan Police Service» opplyser på sine Facebook-sider fredag at Watts er dømt for å ha kledd seg ut som en tenåringsgutt, for å så oppsøke unge jenter på sosiale medier under identiteten «16 år gamle Jake Waton eller Watton».

- Likte bildene deres

På sosiale medier delte 21-åringen intime bilder med ofrene, før hun møtte dem i deres lokalområde rundt omkring i England, ifølge politiet.

Det er også her de seksuelle overgrepene skal ha skjedd.

Politiet opplyser at Watts brukte sitt eget bilde på både Facebook, Instagram, Snapchat og Yubo, og oppsøkte ofrene ved å like bildene deres.

Ifølge politiet trodde alle ofrene at de var i et forhold med 21-åringen før politiet fortalte dem om Watts egentlige identitet.

Watts skal også ha vært så overbevisende at hun spanderte tid med noen av jentenes foreldre, ifølge BBC.

- Fiktivt alias

- Etter en felles operasjon med Hampshire politiet ble det slått fast at Watts hadde snurret et bisarr og forseggjort nett av bedrageri ved å oppfinne et fiktivt alias - Jake Waton, skriver Metropolitan Police Service på Facebook.

Watts ble fredag dømt til åtte års fengsel for fire overgrep mot jenter under 18 år. Hun erkjenner straffskyld.

Politibetjent Phillipa Kenwright sier at hun håper at åpenheten i denne saken vil kunne oppklare liknende saker.

- Watts arrestasjon, og nå lange fengselsstraff har hindret henne i å oppsøke ytterligere ofre. Jeg håper at det også gir en trygghet til andre ofre for seksuelle overgrep om at lovbrytere vil bli stilt for retten, og at denne saken gjør at de oppsøker politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media