Utga seg for å være lottomillionær

En 28 åring utga seg for å være lottomillionær og bestilte kostbare biler og cruisereiser til USA. Nå sitter mannen i varetekt i Flekkefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen utga seg for å være lottomillionær med 4.8 millioner på bok og undertegnet kjøpekontrakter med to forskjellige bilforretninger i Kvinesdal og Flekkefjord. Ved Hunsbedt Bil AS i Kvinesdal underskrev 28 åringen en ny Volvo V60 til en verdi av kr.475.000 med diverse ekstrautstyr. Ved Flekkefjord Bil AS bestilte han en Opel Omega til kr. 520.000, skriver Fædrelandsvennen.

Da bilforhandlerne skulle ha bankbekreftelse, utga mannen seg for å være banksjefen i Hardanger Sparebank. Som banksjef gikk 28 åringen "god for" lottomillionæren. "Banksjefen" sa at han ikke kunne faxe over bankbekreftelse fordi faxen i banken var ødelagt.

Men disponent Svein Haugland hos Flekkefjord Bil fattet mistanke om at noe var galt og tok kontakt med banksjefen som angivelig hadde ringt ham og fikk da bekreftet sin mistanke om at 28åringens historie ikke stemte.

28 åringen er tidligere dømt for flere tilfeller av bedrageri, forsikringsbedrageri og underslag, og han sitter nå i varetekt fordi politiet frykter at han skal begå nye straffbare handlinger før saken kommer opp for retten, opplyser Fædrelandsvennen.