Utga seg for å være politi - ble selv narkosiktet

Til og med kvinnens familie trodde hun var politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel svensk kvinne levde seg sterkt inn i rollen som politi. Hun hadde falsk politilegitimasjon, falske visittkort og kjørte i en bil som var svært lik den typen svensk politi bruker. Nå er hun siktet i en narkosak sammen med samboeren, skriver adressa.

Lurte familien

Svensk politi fant sin falske kollega da de etterforsket en narkosak i Sør-Jämtland. Hun skal ikke ha utnyttet den falske stillingen til å begå alvorlige lovbrudd, men framsto allikevel som seriøs nok til at den nærmeste familien lot seg lure.

Brukte startpistol som våpen

Hun kjørte rundt i sin egen bil iført politiuniform og bar våpen slik svensk politi gjør.

- Hun har malt om en bil så den ser ut som en politibil, hun har båret uniform og forfalsket politilegitimasjon samt ett våpen, sier Per Thelin ved Østersunds-politiet til Østersunds-posten.

Våpenet viste seg å være en startpistol.

Ba om å låne faxen

Det er samboeren hennes som har de mest alvorlige mistankene rettet mot seg i narkosaken. Politiet ble oppmerksom på kvinnen etter at de mottok henvendelser og at folk reagerte på noe de mente var merkelig oppførsel for en politikvinne.

Hun gikk blant annet til offentlige foretak og påsto at hun hadde behov for å låne en pc eller en fax i forbindelse med politiarbeidet, skriver avisen.

Besøksforbud

Paret ble pågrepet i forrige uke, men politiet kjente til kvinnen før hun ble arrestert. Hun har tidligere levert inn anmeldelser etter å ha sagt at hun ble forfulgt og truet av ulike personer.

Mens hun opererte som politi klarte hun å utstede besøksforbud for en person som stilte spørsmål til hva hun drev med, skriver Østersunds-posten.