PHONY: Storbritannias statsminister David Cameron har knapt blitt sett med mobiltelefon offentlig etter han ble statsminister i 2010. Her sitter han imidlertid på toget på vei til Leeds under valgkampen i 2010 med hele to telefoner. I dag ble han tulleringt. Foto: REUTERS/Leon Neal/Pool/NTB Scanpix
PHONY: Storbritannias statsminister David Cameron har knapt blitt sett med mobiltelefon offentlig etter han ble statsminister i 2010. Her sitter han imidlertid på toget på vei til Leeds under valgkampen i 2010 med hele to telefoner. I dag ble han tulleringt. Foto: REUTERS/Leon Neal/Pool/NTB Scanpix Vis mer

Utga seg for å være Storbritannias etterretningssjef og bølleringte statsministeren

Først ble etteretningstjenesten lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Myndighetene i Storbritannia skal nå gå gjennom sikkerhetsprosedyrene etter at statsminister David Cameron i dag ble utsatt for en falsk telefonsamtale.

Innringeren klarte å bli satt over til statsminister David Camerons private linje, etter at han utga seg for å være direktør for Storbritannias signaletterretning GCHQ, Robert Hannigan, skriver BBC.

Lurte etterretningen først Men det var først etter at etterretningstjenesten selv ble lurt. I en telefonsamtale ble nemlig nummeret til direktøren selv avslørt. Det tyder imidlertid på at nummeret som ble oppgitt ikke er til telefonen Hannigan gjør klassifiserte samtaler fra.

En regjeringstalskvinne sier til BBC at statsminister Cameron raskt endte samtalen, da han forsto at personen i den andre enden ikke var den hen utga seg for å være.

- Statsministeren la på da han skjønte det var en falsk samtale. Verken i denne samtalen eller i samtalen med CCHQ ble det oppgitt noe sensitiv informasjon, sier talskvinnen.

Gjennomgang
Nå skal sikkerheten gjennomgås både hos statsministerens kontor, og i etterretningstjenesten.

- Begge institusjoner tar sikkerhet på alvor, og begge gjennomgår nå prosedyrene etter de falske samtale, og skal sørge for at regjeringen lærer seg en lekse etter hendelsen, sier hun ifølge Sky News.

- Som følge av de to samtalene til myndighetene i dag, har det nå gått ut et varsel til alle regjeringsinstanser om å være ekstra påpasselige, sier talskvinnen.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer