<strong>LURT:</strong> Ifølge Stavanger Aftenblad skal Trond Birkedal ha operert med falske identiteter - her skal han ha fått unge gutter til å kle av seg foran webkamera eller sende nakenbilder av seg selv. Her med Siv Jensen på Frps landsmøte på Gardermoen 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
LURT: Ifølge Stavanger Aftenblad skal Trond Birkedal ha operert med falske identiteter - her skal han ha fått unge gutter til å kle av seg foran webkamera eller sende nakenbilder av seg selv. Her med Siv Jensen på Frps landsmøte på Gardermoen 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Utga seg for å være tenåringsjente på nettet

Trond Birkedal skal ha utgitt seg for å være tenåringsjente på sosiale møteplasser for å få nakenbilder av unge menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det Stavanger Aftenblad får opplyst, har politiets etterforskning avdekket at Birkedal har benyttet sosiale møteplasser på internett og chattekanaler til å begå ulovligheter. Ved å utgi seg for å være en ung jente, skal han ha innledet samtaler med flere menn rundt om i Norge og fått flere av disse til å kle av seg foran webkameraet eller sende ham nakenbilder av seg selv.
Vil ikke kommentere Birkedal skal ha hatt flere bilder av en naken ung kvinne på sin egen PC som han sendte fra seg for at mennene skulle tro det var henne de hadde kontakt med, skriver avisen.

Politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere Aftenbladets opplysninger.

- Dette vil jeg på nåværende tidspunkt verken bekrefte eller avkrefte, sier han.

Det ønsker heller ikke Trond Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

- Bør finne seg noe annet å gjøre Samtidig får partiets generalsekretær Geir Mo kritikk fra flere partifeller i VG.

Gruppeleder i Oslo Frp, Svenn Kristiansen, sier at generalsekretæren bør finne seg noe annet å gjøre hvis det er slik at han har kjent til overgrepsanklagene.

- Jeg har vært glad i Geir Mo. Men han burde ha gjort noe helt annet i denne saken etter mitt skjønn. Jeg er ikke noen allviter, men det er sånn jeg tenker og føler akkurat nå, sier Kristiansen.

Frp-nestleder Per Sandberg er kritisk til håndteringen av anklagene og sier nå at det er best å ta kontakt med foreldrene i saker der partiet får bekymringsmeldinger om overgrep mot mindreårige.

- I neste runde, når vi skal evaluere regelverket og se på det på nytt, så er jeg helt sikker på at vi vil få mange innspill til å styrke våre retningslinjer, sier Sandberg.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer