Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utga seg for å være tolvåring og avtalte møte med mann. Nå er mannen siktet for barnelokking

Mann i 20-åra siktet for å ha avtalt å møte det han trodde var en tolv år gammel jente i et solstudio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene trodde han skulle treffe en tolvåring på Torget i Bergen, men det hele var en felle iscenesatt av organisasjonen Barnas Trygghet.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at mannen ble pågrepet etter at organisasjonen Barnas trygghet avslørte ham. Han ble tirsdag avhørt, og er siktet for såkalt grooming, eller barnelokking.

- Jeg kan bekrefte at vi begjærer en mann varetektsfengslet onsdag, siktet for såkalt grooming, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til Bergensavisen.

Mannen er i 20-årene og er siktet for å ha avtalt å møte det han trodde var en tolv år gammel jente i et solstudio.

Gruppen utgir seg for å være barn, og avtaler møter med menn som vil ha seksuell omgang med dem. Men barna eksisterer ikke - isteden blir mennene konfrontert med folk i gruppen. Tidligere har gruppen filmet slike møter og lagt videoene usladdet ut på nettet.

Mannens advokat, Steinar Yndestad, reagerer kraftig på at mannen ble lurt i en felle, og kan ikke svare på om klienten nekter straffskyld.

- Så vidt jeg vet er det ingen reelle ofre i denne saken, kun en fiktiv tolvåring. Jeg stiller meg uforstående til at det skal være grunnlag for å fengsle ham, sier advokaten.

(NTB)