Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utgård: - Kan være fiendtig oppkjøp

- Hvis Røkke har tenkt å bruke aksjene til å stemme ned redningsplanen, er dette et fiendlig oppkjøp. Da er sjansen stor for konkurs, sier Rolf Utgård

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkke forbereder Kværner-bråk

Kværner-tillitsvalgt Rolf Utgård vil gjerne vite hvorfor Aker Maritime har kjøpt opp flere prosent av Kværner-aksjene.

- Vi har jo ikke fått noen forklaring. Men hvis de posisjonerer seg for å stoppe løsningspakka vår, så er det jo en fiendlig handling overfor selskapet. Vi har fått en god løsning, vi får ikke til en sånn løsning igjen, sier han.

Løsningen som er forhandlet frem med banker og andre som Kværner har gjeld til, innebærer blant annet at selskapet får 3 millarder kroner i ny egenkapital. I tillegg er betingelsene for lånene reforhandlet.

- Vi har fått en veldig god låneordning. Hvis den blir velta, så er det ingen alternativer. Det er ikke nok om Røkke kommer med et forslag, han har kommet med flere forslag som ingen har aksertert fordi det har vært for dårlig for bankene. Det finnes ingen annen løsning. Sjansen er stor for at vi havner i konkurs, sier Utgård. Han legger til:

- Jeg vet jo ikke hva han har tenkt å bruke den økte aksjebeholdningen sin til.

Bare én av mange

Utgård understreker at Kværners skjebne angår mange.

- Vi har 25 000 aksjonærer. Røkke er én av dem, selv om han har mange aksjer. Alle vet at alternativet er konkurs. Det er ingen grunn til å tro at det skal komme en løsning på bordet der bankene aksepterer større tap. Røkke har jo et enormt ansvar.

- Hva var din første reaksjon på oppkjøpet?

- Nei, akkurat nå har jeg ikke noe spesiell reaksjon. Det er avhenging av hva oppkjøpet innevarsler. Nå burde alle samle seg om løsningen som vi har fått etter enormt mye arbeid. Det er tent håp hos tusenvis av ansatte. Folk blir urolige, det må bli slutt på denne kampen der ansatte er kasteballer, sier han.

Det var EU-kommisjonen som tvang Røkke til å selge seg ned fra drøyt 26 prosent til 17,8 prosent av aksjene i Kværner.

- Spørsmålet er om Aker Maritime kan ha fått opphevet begrensningene som de hadde. I så fall vil vi prøve å få EU til å snu på det, sier Utgård.

Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart