- Utgjorde ingen trussel

Konkluderte MI5 om selvmordsbomberen Mohammad Sidique Khan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Sunday Times skriver i dag at en av de fire selvmordsbomberne mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot London forrige uke skal ha vært i politiets søkelys tidligere.

Khans navn dukket opp i forbindelse med et planlagt angrep på en nattklubb i Soho i London, der en truck skulle sprenges i lufta utenfor klubben.

Den britiske etterretningstjenesten MI5 fattet interesse for Khan etter at han besøkte huset til en mann som ble satt i nær sammenheng med en av de mistenkte bak den planlagte nattklubb-bomben.

Etter nærmere undersøkelser konkluderte MI5 med at den britisk-pakistanske ungdomsarbeideren fra Leeds ikke utgjorde noen trussel. Han ble derfor ikke satt under ovevåkning.

Ifølge britisk presse skal Khan ha reist på militære treningsleire både til Pakistan og Afghanistan, og The Independent skriver i dag at han skal ha blitt identifisert av et al-Qaida-medlem i amerikansk fangenskap.

Israelske aviser har skrevet at London-bomberen var med å planlegge en selvmordsbomber som to britiske muslimer utførte i Tel Aviv i 2001, skriver Reuters.

Dette er ikke bekreftet av israelske myndigheter.

Britisk politi mener Mohammad Sidique Khan sprengte seg selv i lufta på t-banen ved Edgeware Road forrige torsdag, og tok med seg seks mennesker i døden.

Nå spekuleres det i hvorvidt britisk etterretning gjorde en stor tabbe da de avskrev Khan som en perifer person i forhold til tidligere terrorplaner i Storbritannia.

I SØKELYSET: Selvmordsbomberen Mohammad Sidique Khan (nummer tre f.v.) skal ha vært i politiets søkelys i forbindelse med tidligere terroraksjoner.