Uthengt av postbudet

Einar Kålhus trodde han hadde lagt sin vanskelige økonomi bak seg. Sjokket var derfor stort da han fikk høre at postmannen spredte historier om hans økonomi og samliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN: Einar Kålhus fra Drammen kunne knapt tro sine egne ører da kona kom hjem fra frisøren. Det var nemlig frisøren som gjorde dem oppmerksom på den løsmunnede postmannen.

Einar, som for ei tid tilbake hadde store økonomiske vansker, var tidligere frisørens nærmeste nabo.

- Einar hadde for lengst flyttet da jeg tilfeldigvis møtte postmannen ute ved postkassene. Jeg hilste, og dermed begynte han å plapre, forteller frisøren. Da postmannen begynte å snakke om Einar, påpekte hun at han hadde flyttet.

Redd og sjokkert

- Han visste jo det, sa han, og fortalte så om alle inkassobrevene Einar fikk, og at han manglet styring på økonomien. Da jeg fortalte at han skulle gifte seg, brøt han ut «herregud, det kommer aldri til å vare». Han hadde full oversikt over hvem Einars kjæreste var, og at hun hadde flyttet fram og tilbake flere ganger. Jeg ble sjokkert, forteller naboen Dagbladet.

Postmannen, som hun ikke kjente, snakket villig i vei om hennes tidligere nabo, kjæresten hans, og posten han fikk.

- Postmannen gikk til de grader over streken. Jeg ble jo redd. Kan han si dette om en person, så kan han vel gjøre dette med alle han deler ut post til, sier frisøren.

Forrige uke hadde Einars kone frisørtime hos den tidligere naboen. Da følte frisøren seg forpliktet til å varsle om den løsmunnede postmannen.

- Det var slik jeg fant ut om dette, forteller Einar. Han er sjokkert og forbannet over at postmannen, kanskje i lang tid, har spredd rykter om ham til fremmede.

Utrygg

- Sånne folk kan da ikke få lov til å gå rundt i Postens uniform. Den tøffe økonomiske perioden har jeg prøvd å legge bak meg. Men så kommer historien tilbake som en bumerang fra folk som absolutt ikke hadde behov for å vite om det, sier Einar til Dagbladet.

Han føler seg utrygg i lokalmiljøet etter det som har skjedd.

- Når jeg går i nabolaget, blir det til at jeg kikker meg over skulderen. Jeg spør meg hele tida om de vet om meg, og om de har hørt noe. Selv om Drammen er passe stor, sprer rykter seg fort. Jeg er bare heldig at min tidligere nabo tok ansvar og sa ifra til meg, sier han til Dagbladet.

PINLIG: - Selv om min kone var klar over problemene jeg hadde i fortida, kan du jo tenke deg hvor pinlig det var for henne å høre om dette fra en tredjeperson, sier Einar Kålhus.