Utholdende program

TV-programmet «60 Minutes» er et lyspunkt i det amerikanske mediebildet. Det var der mishandlingen av fanger i Abu Ghraib-fengselet først ble tatt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da Arnold Schwarzenegger skulle annonsere sitt kandidatur som ny guvernør i California, gikk han ikke til et av nyhetsmagasinene på TV, som «Dateline», «Today», «Good Morning America» eller «Wolf Blitzer Reports». Arnold satte seg ned med Jay Leno og hans seine kveldsshow. Et program som i utgangspunktet bare er tiltenkt tull og moro, med brodd, riktignok, fikk plutselig en viktig rolle i kampen om det politiske herredømmet i USAs folkerikeste stat, mens TV-programmer bestemt for aktualitet og innsikt utvikler seg bort fra nyhetsbildet og inn i underholdning. Forleden brukte programlederne i «Dateline» på NBC to timer på å prate med skuespillerne i «Friends» foran den siste episoden av serien.

I DETTE

omvendte mediebildet er CBS' gamle arbeidshest «60 Minutes» et lyspunkt. Det timelange aktualitetsprogrammet har både høy anseelse, mange seere, autoritet og troverdighet. Riktignok er mange av seerne over 60, men det gjelder for TV i mange sammenhenger. Sendetida er søndag kveld, og onsdag, i en noe kjappere og yngre utgave, «60 Minutes II». En slik kveld i slutten av april i år var det mishandlingsbildene fra Abu Ghraib-fengselet i Irak uforvarende havnet inni amerikanske dagligstuer. Ingen hadde ventet seg noe sånt, og det fra amerikanske soldater. Der var de avbildet, med fete glis, tomler i været og ydmykede fanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.