Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uthuling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Personvernet står klart sterkere hos oss enn hensynet til ytringsfriheten. Rett til offentlig innsyn, pressefrihet og ytringsfrihet må som hovedregel vike der norske politikere ser konflikter med personvernet. Ytringsfriheten er populær i luftige festtaler, men har få konsekvente forsvarere. Lovgiverne er nå, uten høring, i ferd med å åpne adgang til at domstolen kan forby offentliggjøring av navn på domfelte, og forsinke offentliggjøring av avsagte dommer. Dette er lovgivning som hittil har vært best likt i ymse diktaturer. Samtidig skjerpes og utvides forbudet mot å fotografere mistenkte i politiets varetekt, som nå tas inn i straffeloven.
  • Da blir det mager trøst at Arbeiderpartiet besinnet seg i forhold til forslaget om absolutt lovforbud mot bruk før dom er falt av bilde og navn på personer som er mistenkt, siktet eller tiltalt. I går ba partiet om vidtgående unntak, og ba om at forslaget vurderes av ytringsfrihetskommisjonen. Der bør det begraves.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media