Trumps pressesekretær langet ut:

- Utilgivelig

Trumps pressesekretær langet ut mot det hun mener er «utilgivelig» behandling av presidenten.

EN TIRADE: Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany fikk mange spørsmål om hvordan det gikk overgangen til ny president, tilslutt fikk hun nok. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany er ikke kjent for å legge noe imellom når hun står på talerstolen i Det hvite hus. Fredag var heller intet unntak.

Etter å ha gjort rede for administrasjonens coronahåndtering, som ifølge McEnany har «reddet mange amerikanske liv», avsluttet hun seansen med å en lengre, nedskrevet tirade om behandlingen president Donald Trump har blitt utsatt for, både før og etter valgseieren i 2016.

- Vi har snakket mye maktoverføring. Det er verdt å huske at denne presidenten ble aldri gitt en ordentlig maktoverføring. Hans presidentskap ble aldri akseptert.

LANGET UT: Kayleigh McEnany langet ut på en pressekonferanse fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
LANGET UT: Kayleigh McEnany langet ut på en pressekonferanse fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer

- I 2016, da han ble valgt til president, var det mange som prøvde å undergrave, avvise, og nekte hans seier. Det var ingen telefoner om samhold, sier hun, og legger til:

- Så mens alle lovlige stemmer blir telt opp, la oss ikke glemme den utilgivelige overgangen, eller mangelen på, som president Trump måtte oppleve i 2016 og fire år inn i sitt presidentskap.

Ut mot Obama

Hun viste også til etterforskningen av Trump-kampanjens forbindelser til Russland, som hun mener var et forsøk på å undergrave viljen til det amerikanske folk.

- Men det amerikanske folk talte, og valgte Trump mot alle odds.

- Og hva skjedde etter at han ble valgt? Da hadde man 70 folkevalgte demokrater som sa de ikke ville møte opp i innsettelsen hans.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer

McEnany langer også ut mot tidigere president Barack Obama, som hun mener hadde en skjult agenda da han møtte Trump etter valgseieren.

- De hadde «et møte etter boka», hvor de snakket om The Logan Act, som seinere ble bruk til å gå etter Michael Flynn.

USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn var tidligere anklaget for å ha løyet om sin kontakt med Russlands ambassadør i Washington etter presidentvalget i 2016. Flynn innrømte forholdet, men trakk tilståelsen i januar i år.

Nekter å godta nederlaget

Til tross for at det er uker siden demokratenes Joe Biden ble utropt som vinner av presidentvalget, tviholder Trump på at seieren er hans. Han mener den eneste grunnen til Bidens seier er omfattende valgfusk. Trump-leirens argument er blant annet store problemer med lovligheten av poststemmer - en metode som i stor grad ble benyttet av demokrater.

Ettersom Trump fortsatt mener han er valgvinner, har han verken tatt den tradisjonelle gratulasjonstelefonen til motparten, ei heller startet prosessen med å gi fra seg Det ovale kontor til Biden, som overtar jobben i januar.

KAN BLI KAOS: President Donald Trump tapte årets valgkamp mot utfordrer Joe Biden. Men hvor mye kaos kan han skape, før han må forlate det hvite hus den 20. januar 2021? VIDEO: AP Vis mer

På spørsmål tidligere i pressekonferansen, om når Trump planla å starte prosessen med overgangen til Joe Biden som president, svarte McEnany:

- Presidenten har vært veldig klar. Han vil at alle stemmer skal telles, og at ingen ulovlige stemmer skal telle.

Videre viste hun til både søksmål og vitnemål i forskjellige valgdistrikt.

- Akkurat nå er det pågående etterforskning. Det var 74 millioner amerikanere som stemte på Trump. Mer stemmer enn noen president har fått i historien, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer