Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utilstrekkelig tilbud

- Pasienter med anoreksi får ikke tilstrekkelig hjelp. Det er få fylker som har et behandlingstilbud tilpasset disse pasientene, sier professor i psykiatri Gunnar K. Gøtestam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke enkelt å få hjelp, for tilbudet er langt fra tilstrekkelig. Det psykiske helsevernet har lite å tilby anorektikerne. Heller ikke her i Sør-Trøndelag har vi et godt tilbud. Også vi sender pasienter til Modum Bads Nervesanatorium. Men myndighetene utreder nå dette spørsmålet, så håpet er at det opprettes flere skreddersydde behandlingstilbud i overskuelig framtid, sier professor Gunnar K. Gøtestam ved Sør-Trøndelag psykiatriske sykehus til Dagbladet.

Cirka en halv prosent av Norges befolkning lider av anoreksi. Men det er få som har lidelsen livet ut. Det er stor sirkulasjon i pasientgruppen.

- Det virker som om mange greier å hjelpe seg selv. Men pasienter med anoreksi er behandlingstrengende. Anoreksi er nært beslektet med tvangslidelsene, sier Gøtestam.