Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utkast til ny thailandsk grunnlov klart

Utkastet legges frem for kongen i løpet av uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Militærjuntaen i Thailand har fullført utkastet til en midlertidig konstitusjon, og vil fremlegge dokumentet for kongelig undertegning innen 1. oktober, sier den thailandske hærsjefen general Sonthi Boonyaratglin, ifølge nyhetsbyrået AP.


Sonthi Booyaratglin stod i spissen for
militærkuppet som ble gjennomført i landet 19. september. Etter at de hadde kastet statsminister Thaksin Shinawatra fra makten, lovet de at en ny sivil statsminister skulle være på plass innen 14 dager.

Sonthi sa i dag at det herskende militære rådet jobber for å finne kandidater til en ny sivil statsminister som kan erstatte det midlertidige styret, og at de ennå ikke har klart å fatte en endelig beslutning om hvilke kandidater de skal plukke ut.


Militærjuntaen sier at den vil fortsette å fungere også etter at det er blitt utnevt en ny statsminister. Dette for å hindre at den nye regjeringen misbruker sin makt. Det er nødvendig å beholde rådet slik at det ikke er noen smutthull for regjeringen, ifølge Booyaratglin.

Etter at en ny statsminister er utnevnt, vil juntaen bli omgjort til et «råd av sikkerhetsministere», skriver nyhetsbyrået NTB.

MILITARISERT: Slik ser Bangkoks gater ut etter militærkuppet. Bildet er fra i går. Alle foto: SCANPIX
MILITARISERT: Slik ser Bangkoks gater ut etter militærkuppet. Bildet er fra i går. Alle foto: SCANPIX Vis mer
KUPPLEDEREN: Sonthi Booyaratglin stod i spissen for militærkuppet 19. september.
AVSATT: Statsminister Thaksin Shinawatra ble kastet fra makten.