Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utlandet ikke interessert i Maud Angelica

Utenlandske aviser er ikke særlig opptatt av at prinsesse Märtha Louise har fått barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her hjemme skriver journalistene nesten ikke om annet, men i svenske og danske aviser står det fint lite om prinsesse Märtha Louises fødsel. Utenfor Norden skrives det knapt en linje.

I Sverige har tabloidavisene Aftonbladet og Expressen egenproduserte artikler om prinsessefødselen, mens øvrige redaksjoner nøyer seg med notiser fra det svenske nyhetsbyrået Tidningarnas Telegrambyrå.

I de største danske avisene er det kun oversatt byråstoff fra NTB å finne i nettutgavene. Selv Ekstra Bladet, som pleier å ha sansen for sladder og kjendisstoff, nøyer seg med en liten og nøktern notis - og plasserer den til overmål langt under Alice på nettsiden, månedens toppløse side 9-pike.

De internasjonale nyhetsbyråenes dekning av norske forhold domineres av fotballtabeller og fredsforhandlingene på Sri Lanka, og nevner kun i knapphet at en ny arving til den norske tronen er født.

Reuters har imidlertid funnet plass til lille Maud Angelica i spalten om myke historier som går under navnet «Odds and Ends». Foruten en rimelig formell gjengivelse av fødselen og et sitat fra statsminister Bondevik, skriver Reuters at fødselen kan føre til økt oppslutning om monarkiet.

I tillegg gjentar det anerkjente nyhetsbyrået historien om Ari Behns fjernsynsdokumentar fra Las Vegas som viser kokainsniffende prostituerte. Behn presenteres dessuten som forfatter av en «tynn novellesamling» med tittelen «Sad as Hell».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media