FULL GASS: Utleiekongen Ivar Tollefsen inngår nytt samarbeid med Tollef Svenkerud. Foto: Iván Kverme.
FULL GASS: Utleiekongen Ivar Tollefsen inngår nytt samarbeid med Tollef Svenkerud. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Ivar Tollefsen

Utleiekonge vil bygge 4000 leiligheter

Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud har ambisjoner om å bli en av Norges ledende boligutviklere.

(Finansavisen): Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud har storstilte planer for boligutvikling for salg gjennom selskapet Fredensborg Bolig, som de eier fifty–fifty. Ivar Tollefsen er kjent som den store boligutleieren i Skandinavia gjennom selskapene Fredensborg og Heimstaden.

4000 leiligheter

- Vi har nå 33 prosjekter under utvikling som inneholder cirka 4000 leiligheter, sier Svenkerud til Finansavisen. Prosjektene befinner seg i hovedsak Oslo og Akershus, samt Trondheim.

De har nå fem prosjekter under bygging med rundt 220 leiligheter. Ifølge Finansavisen ser de for seg å ha 500 boliger under bygging neste år. Svenkerud tror at omsetningen av både brukte og nye boliger vil holde seg bra oppe.

- Men på grunn av tilbudssiden tror vi på ganske flat utvikling i prisene de neste to årene, sier Svenkerud til Finansavisen. Han mener markedet nå er i en viss balanse.

Bader i penger

Ivar Tollefsen er kjent som eiendomsinvestor, rallyfører, skiløper og fjellklatrer. Han er ifølge Kapital god for nesten 20 milliarder kroner og er i år også kommet på Forbes-listen over dollarmilliardærer.

Tollefsen har også mye eiendom utenfor det børsnoterte selskapet. Han kjøpte i fjor, på privat hånd, bygget som den amerikanske ambassaden tidligere holdt til i, i Henrik Ibsens gate 48 i Oslo. Tollefsen vil gjøre bygget om til hovedkontor for Fredensborg-konsernet og prisen skal ha vært 460 millioner, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
25 år gamle Gustav har blitt to milliarder rikere på få minutter
River pengemaskin - satser 15 milliarder