Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ivar Tollefsen

Utleiekonge vil bygge 4000 leiligheter

Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud har ambisjoner om å bli en av Norges ledende boligutviklere.

FULL GASS: Utleiekongen Ivar Tollefsen inngår nytt samarbeid med Tollef Svenkerud. Foto: Iván Kverme.
FULL GASS: Utleiekongen Ivar Tollefsen inngår nytt samarbeid med Tollef Svenkerud. Foto: Iván Kverme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud har storstilte planer for boligutvikling for salg gjennom selskapet Fredensborg Bolig, som de eier fifty–fifty. Ivar Tollefsen er kjent som den store boligutleieren i Skandinavia gjennom selskapene Fredensborg og Heimstaden.

4000 leiligheter

- Vi har nå 33 prosjekter under utvikling som inneholder cirka 4000 leiligheter, sier Svenkerud til Finansavisen. Prosjektene befinner seg i hovedsak Oslo og Akershus, samt Trondheim.

De har nå fem prosjekter under bygging med rundt 220 leiligheter. Ifølge Finansavisen ser de for seg å ha 500 boliger under bygging neste år. Svenkerud tror at omsetningen av både brukte og nye boliger vil holde seg bra oppe.

- Men på grunn av tilbudssiden tror vi på ganske flat utvikling i prisene de neste to årene, sier Svenkerud til Finansavisen. Han mener markedet nå er i en viss balanse.

Bader i penger

Ivar Tollefsen er kjent som eiendomsinvestor, rallyfører, skiløper og fjellklatrer. Han er ifølge Kapital god for nesten 20 milliarder kroner og er i år også kommet på Forbes-listen over dollarmilliardærer.

Tollefsen har også mye eiendom utenfor det børsnoterte selskapet. Han kjøpte i fjor, på privat hånd, bygget som den amerikanske ambassaden tidligere holdt til i, i Henrik Ibsens gate 48 i Oslo. Tollefsen vil gjøre bygget om til hovedkontor for Fredensborg-konsernet og prisen skal ha vært 460 millioner, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
25 år gamle Gustav har blitt to milliarder rikere på få minutter
River pengemaskin - satser 15 milliarder

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!