Utleier visste ikke om bakgrunnen til den drapssiktede

Har leid ut leiligheten i over fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK/OSLO (Dagbladet): - Han var en stille og rolig person, og for meg kommer det som et sjokk at han har blitt pågrepet, forteller Harald Bugge til Dagbladet.

Han har de siste sju årene leid ut leiligheten til 38-åringen som er siktet for drapet på 12 år gamle Kristin. 

- Han har de siste fem årene bodd her, men jeg kom i kontakt med han allerede to år før det, da han ønsket å leie en leilighet jeg disponerte, sier han.

Utleieren forteller at den siktede bodde i leiligheten sammen med kone og barn, men at kona flyttet ut sammen med barna for ett år siden.

Han oppfattet dem som en helt normal familie.

- For to år siden kom jeg over navnet hans i forbindelse med denne saken ved en tilfeldighet, men da var jeg ikke helt sikker. For to måneder siden kom jeg over navnet på nytt, og da var det ingen tvil. Det var ekkelt å tenke på at han hadde noe med den saken å gjøre, men jeg konfronterte han aldri med det, sier han.

- Han var mye for seg selv Naboene til den siktede er fortsatt preget over det som har skjedd.

- Han var veldig behjelpelig da jeg ba om hjelp til å sette opp møbler. Ellers var han veldig mye for seg, og kom sjelden ut av huset, sier Irene Olsen.

Hun har som nabo kjent den drapsiktede i flere år, og oppgir at han er den siste mannen hun ville mistenkt for å ha stått bak noe sånt. 

- Som mor for en datter på seksten år, så har denne hendelsen satt en skikkleig støkk i meg, sier Olsen om den siktede som bodde i etasjen over henne.

Pågrepet etter nye spor På en pressekonferanse torsdag ettermiddag fortalte politiet at bakgrunnen for pågripelsen av den 38-år gamle mannen er nye tekniske bevis, i form av DNA-analyser. 

PREGET: Naboene til den drapssiktede beskriver han som en rolig person som var mye for seg selv. F.V: Anne Bestorp, Irene Olsen, Sandra Casasso, David Konzuch  Foto: Chrisitian Roth Christensen / Dagbladet
PREGET: Naboene til den drapssiktede beskriver han som en rolig person som var mye for seg selv. F.V: Anne Bestorp, Irene Olsen, Sandra Casasso, David Konzuch Foto: Chrisitian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er vår helt klare oppfatning at vi har nye bevis i saken. Det dreier seg om et DNA-bevis som vi mener at knytter den som nå er pågrepet til stedet, sa politiet på pressekonferansen i 14-tida i dag.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i morgen. Parallelt med dette jobber politiet i Vestfold politidistrikt for fullt med etterforskningen.

Skulle ut for å bade Kristin Juel Johannessen forsvant da hun syklet for å bade utenfor Larvik i 1999, og ble funnet drept noen timer senere.

Jentas mor, Anne Langås Johannessen og resten av familien fikk i allerede i går beskjed om at en mann var pågrepet for drapet, og sier familien var forberedt på at saken skulle sprekke i dag.

- Mannen min dro på jobb i dag tidlig, men nå får jeg ikke tak i ham. Det er tydelig at han er like rørt som resten av oss, sier moren til Dagbladet.

Kristins far Roar Juel Johannessen har i årene etter drapet brukt utallige timer på sin egen etterforskning. Moren Anne forteller at det har vært fryktelig mange nedturer i forbindelse med saken.

- Man kan jo aldri være helt sikker før det foreligger en dom, og det har vært veldig vanskelig å holde liv. Nå håper vi inderlig at vi får fred, sier hun.

38-åringen stiller seg uforstående til politiets anklager, ifølge hans forsvarer.