Utlendinger kan velte DnB-Gjensidige fusjonen

Utenlandske investorer er i harnisk over det de mener er et skambud på Gjensidige Nor fra DnB. Nå organiserer de et opprør, og de har aksjer nok til å velte en fusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De utenlandske investorenes raseri skyldes at Gjensidige Nor har gått i eksklusive forhandlinger med DnB, fremfor å åpne for en budkrig - og dermed en langt høyere pris.

- Dette er helt utrolig. Ledelsen maksimerer ikke aksjonærverdiene ved bare å snakke med én byder. Jeg kjenner til flere utenlandske banker som kan være interessert. Blant annet Danske Bank, Svenska Handelsbanken og Swedbank, sier porteføljeforvalter Anup Khandelwal i investeringsfondet K Capital Partners til Aftenposten. Fondet eier 4 - 5 prosent av Gjensidige Nor og er sentral i det utenlandske aksjonæropprøret.

Khandelwal sier han har tilslutning fra eiere med 15 prosent av aksjene. En fusjon må godtas med to tredeler av de oppmøtte stemmene på generalforsamlingen. Khandelwal trenger ikke så mange flere enn de han allerede har bak seg, for å stoppe en fusjon. Ved årsskiftet eide utenlandske aksjonærer 36,8 prosent av aksjene i Gjensidige Nor.

De utenlandske eierne ønsker en budkamp, og mener prisen på Gjensidige Nor-aksjene bør opp i 250 - 260 kroner. DnBs tilbud innebærer en pris på 200 kroner.

(NTB)