Utlendinger reddet ut av kirken

Storbritannia fikk onsdag berget ut sju briter som hadde bedt om hjelp til å forlate beleirede Betlehem. Fem italienske journalister og flere amerikanere ble også evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talskvinne for det britiske utenriksdepartementet sier at to kjøretøyer fra det britiske konsulatet i Jerusalem etter forhandlinger med den israelske hæren, fikk lov til å kjøre inn i Betlehem for å hente de sju.

Den britiske komikeren Jeremy Hardy var blant dem. Han sa at to av britene ble såret mandag da israelske soldater skjøt mot dem under en fredsdemonstrasjon i landsbyen Beit Jala. Hardy sier han var i Betlehem for å lage en dokumentar om fredsaktivister.

Amerikanerne ble fraktet ut i militære kjøretøyer, mens tungt væpnede amerikanske sikkerhetsvakter dekket evakueringen. Det ble ikke opplyst hvor mange som ble evakuert. Også Italia klarte ved intense forhandlinger å ta seg inn for å hente ut fem italienske journalister og deres armenske kollega som også jobbet for italienske medier. De ble brakt ut fra Franciscaner-klosteret i byen, der de hadde søkt tilflukt.

TV-journalisten Toni Capuozzo sa senere at de på en side følte lettelse, men på den annen side var lei seg over å måtte forlate munkene.

Fortvilte Franciscaner-munkene appellerte onsdag til journalister om å bli i Betlehem slik at de kan garantere sikkerheten til flere hundre palestinere som har søkt tilflukt i Fødselskirken som er omringet av israelske styrker.

(NTB)