Utlendinger rundstjeler Ferie-Norge

Politidistrikt i hele Norge melder at østeuropeere og østasiater er på tyveriraid i Ferie-Norge. De er på jakt etter lett omsettelige varer som moteklær og bilstereoer. Mange av tyvene sender varene til hjemlandet som postpakker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden onsdag har politiet på Lillehammer pågrepet 13 personer for tyverier. Gjerningsmennene er ungdom fra Polen og Litauen.

- Onsdag pågrep vi fire personer for butikktyveri. Torsdag pågrep vi seks personer for tyveri fra biler, sier avdelingssjef Vidar Kleiven i Gudbrandsdalen politidistrikt.

De sistnevnte hadde vært innom postkontoret for å sende en pakke til Litauen. Pakken inneholdt fem bilradioer som var stjålet.

Fredag ble ytterligere tre personer pågrepet for tyveri av sportsklær og sportsutstyr.

8,2 kilo joggesko

- For en måned siden åpnet vi en annen postpakke som skulle til Litauen. Den inneholdt 8,2 kilo med joggesko som var stjålet. Tyvene stjeler lett omsettelige varer som treningsutstyr, solbriller og barbermaskiner, sier Kleiven.

  • I Harstad har politiet gått ut i media og oppfordret folk til å anmelde naskeri og tyveri. Politiet sier at asylsøkere fra Georgia har vært meget aktive og stjålet klær, parfyme og sko.
  • I Elverum ble fire personer fra Litauen utvist fra Norge forrige helg, etter at de hadde brutt seg inn i ti- elleve biler og stjålet bilstereoer og TV-er.
  • Mandag ble tre østasiatiske personer i Haugesund tatt for å bytte ut eksklusive ringer i juvelbutikker med verdiløse kopier. Den ene ringen de lurte til seg kostet 27 000 kroner. Haugesund har også problemer med østasiater som gjør innbrudd i spilleautomater.

Over hele landet

Også politiet i Hønefoss, samt Kongsvinger, opplyser at det har vært flere tilfeller av tyverier begått av østeuropeere. Det samme sier politiet i Mandal, Moss, Sarpsborg, Follo. Romerike, Vadsø, og Larvik.

Sistnevnte politidistrikt melder også om en bande engelskmenn som svindlet til seg 100 000 kroner med kredittkort.