Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utlendingsmyndighetene: - Uttalelsene endrer ikke noe

Utlendingsmyndighetene er ferdig med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Najmuddin Faraj, mest kjent som mulla Krekar, er utvist fra Norge. Saken er endelig avgjort gjennom Høyesteretts dom nylig, og utlendingsmyndighetene er dermed ferdig med den.

- Dette er i korthet departementets holdning til denne saken, og hva Krekar måtte si til utenlandske medier er ikke noen sak for departementet, sier informasjonssjef i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Wenche Rasch, til NTB.

Mulla Krekar sier i et intervju med australsk kringkasting, som sendes tirsdag, at han har rett til å drepe australske soldater. Han forsvarer også drapet på en australsk journalist. Intervjuet er gjort etter at Høyesterett traff sin beslutning i forrige uke.

Rasch sier at departementet ikke vil kommentere uttalelsene fordi utlendingsmyndigheten er ferdig med hele saken.

- Vi kjenner ikke til de intervjuer han har gitt til utenlandske TV-selskaper, men er det slik at han oppfordrer til kriminalitet, er dette en sak for politi og påtalemyndighet, sier Rasch.

På spørsmål om Krekars fortsatte virksomhet overfor utenlandske medier er et argument for å holde ham internert til han eventuelt kan utvises til et land der det ikke er dødsstraff, sier Rasch at internering ikke er et virkemiddel man benytter i Norge.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling