Utleveres til Norge

David Toska skal sendes hjem til Norge de nærmeste dagene. Fengslingsmøtet ferdig i Malaga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALAGA (Dagbladet.no:) I strengeste hemmelighet ble David Toska framstilt for fengsling på tinghuset i Malaga i dag.

Pressen fikk ingen informasjon om når fengslingsmøtet ble holdt, eller hvor det var. Behandlingen av fengslingen begynte klokka 12, og det er uklart om kjennelse har falt.

Etter fengslingen sa Toskas spanske advokat at Toska vil bli sendt hjem, men at han først skal sendes til Madrid. Advokaten var tydelig stresset, og ville ikke oppgi navnet sitt da hun forlot tinghuset.

Hverken rettsansatte eller representanter for Guardia Civil vil kommentere fengslingsmøtet. Det er ikke kjent hvilke kjennelse som er falt, men Toska skal være fengslet. David Toska skal være kjørt tilbake til Guradia Civil-hovedkvarteret i Malaga.

Det er ikke klart når Toska kan sendes hjem til Norge. Politiet i Stavanger har fått ubekreftede opplysninger om at Toska er fengslet, men avventer en offisell bekreftelse fra spansk politi.

Ifølge TV2 Nettavisen ble Toska ført ut av tinghuset av politiet, iført håndjern.

- Jeg vil hjem, skal Toska ha sagt, ifølge TV2 Nettavisen.

Ifølge VG hadde Toska halvlangt hår, og ikke lenger helskjegg. Han var velstelt og fin i tøyet.

Ifølge

En 28 år gammel mann som er siktet for flere narkotikaforbrytelser ble pågrepet sammen med Toska. 18-åringen ble framstilt for fengsling sammen med Toska i dag.

David Toska regnes som en av hovedmennene bak NOKAS-ranet i Stavanger. Han ble pågrepet på jernbanestasjonen i Malaga nøyaktig ett år etter ranet.