Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utleverte terrormistenkt islamist

Italia utleverte i dag en terrormistenkt egypter til Spania. Han er mistenkt for å ha spilt en sentral rolle i terrorangrepene i Madrid 11. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rabei Osman Sayed Ahmed, også kjent som «Mohamed egypteren», skal ha vært svært viktig i planleggingen av togangrepene som tok livet av 191 mennesker. Han ble arrestert i Milano i juni.

Tirsdag ble han sendt til Spania hvor vitner så ham like ved høyesteretts kontorer i Madrid, der han skulle registreres før fengslingen. Han er ventet å bli avhørt neste uke.

Utleveringen er kun midlertidig fordi han også er under etterforskning i Italia, ifølge det italienske innenriksdepartementet.

Italias høyeste ankedomstol godkjente en utlevering forrige uke, men da ble det sagt at det kunne ta uker før han ble overført til Spania. Justisdepartementet skal imidlertid ha godkjent at Ahmed kunne sendes til Spania tirsdag. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media