<strong>LURTE POLITIET:</strong> NRK Sápmi holdt øvelse internt i redaksjonen og lurte politiet trill rundt med en melding om en mulig dødsulykke.
LURTE POLITIET: NRK Sápmi holdt øvelse internt i redaksjonen og lurte politiet trill rundt med en melding om en mulig dødsulykke. Vis mer

Utløste full alarm da journalist ringte om dødsulykke

Politiet ble lurt trill rundt av NRK-øvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys/Dagbladet): Politiet i Østfinnmark utløste full trippelalarm og varslet alle nødetater om en mulig dødsulykke i går ettermiddag, skriver Nordlys.

Ca kl 1510 mottok politiets operasjonssentral melding om en mulig dødsulykke på strekningen Jergul — Sousjävri i Østfinnmark.

Det ble utløst trippelalarm, alle nødeetatene ble varslet og politiet ble sendt avgårde. Men etter nærmere undersøkelser fant man ut at det slettes ikke var en dødsulykke som hadde skjedd.

Derimot var det ivrige journalister i NRK Sapmi - Sameradioens kontor i Karasjok som hadde en øvelse.

- Det viste seg at de hadde en intern øvelse hvor de trente på et mulig scenario av typen dødsulykke. Derfor ringte en av deres journalister til oss for å forhøre seg om det hadde skjedd en dødsulykke som en del av denne øvelse. Dette ble feiltolket av oss, og vi satte i gang full mobilisering, sier operasjonsleder Gunnar Øvergård ved Østfinnmark politidistrikt til Nordlys.

Etter litt krysspeiling og videre undersøkelser viste det seg derimot at det ikke hadde skjedd noen ulykke, og mobiliseringen ble derfor avlyst.

- Min feil Til Nordlys opplyser nyhetsredaktør i NRK Sapmi, Ravdna Buljo Gaup, at dette er hennes feil.

- Dette er en personlig feil fra min side. Jeg hadde rett og slett glemt å varsle politiet om øvelsen vi skulle ha. Mer er det vel egentlig ikke å si om det, sier Buljo Gaup, som føyer til at hun har personlig ringt politimesteren i Østfinnmark for å beklage det inntruffne på det sterkeste.

- Men hun tok det bra, og sa at de sikkert hadde godt av en øvelse selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer